SZ_ONY_ONE Napisano 6 Maja 2018 Napisano 6 Maja 2018 Witam Jak w tytule. Kupiłem chrześniakowi rower. Chciałbym zafundować mu również kola. Lecz nikt że sprzedawców nie chce odpowiedzieć na pytanie jaka piasta tylna (model,rozmiar) jest zastosowana w tym rowerze. Pisałem również do innych firm w Polsce , jak i do Aspire o pomoc abym mógł kupić bądź zbudować takowe koła na zamówienie, niestety firmy jak i p. H...t z Aspire nie wie nic na ten temat. Jest ktoś na tyle kompetentny aby zbudować mi takie koła i powiedzieć jaki rozmiar jest owej piasty? Z góry dziękuję
lichak Napisano 6 Maja 2018 Napisano 6 Maja 2018 W takiej sytuacji zostaje zdjąć koło i zmierzyć, niby boost ale custom, spodziewałbym się 148xXX.
SZ_ONY_ONE Napisano 6 Maja 2018 Autor Napisano 6 Maja 2018 1 godzinę temu, lichak napisał: W takiej sytuacji zostaje zdjąć koło i zmierzyć, niby boost ale custom, spodziewałbym się 148xXX.
gtb Napisano 6 Maja 2018 Napisano 6 Maja 2018 Masz tam boost ale na tradycyjny zacisk QR5 , rozmiar piasty 141x9 ale nic sensownego stricte pod ten wymiar nie dostaniesz , pozostaje modzenie np. boostowa piast 148x12 i wymiana endcapów pod QR5 od piasty pod 135 (bodajże w DT ten myk wychodzi , być może z Novateckeim też by wyszło). Skontaktuje się z @dawid on będzie najbardziej na bieżąco w temacie..
SZ_ONY_ONE Napisano 6 Maja 2018 Autor Napisano 6 Maja 2018 Godzinę temu, gtb napisał: Masz tam boost ale na tradycyjny zacisk QR5 , rozmiar piasty 141x9 ale nic sensownego stricte pod ten wymiar nie dostaniesz , pozostaje modzenie np. boostowa piast 148x12 i wymiana endcapów pod QR5 od piasty pod 135 (bodajże w DT ten myk wychodzi , być może z Novateckeim też by wyszło). Skontaktuje się z @dawid on będzie najbardziej na bieżąco w temacie.. Szkoda że ten standard 141 jest od 2017 roku patrząc na wpisy na forach zagranicznych, a żaden z producentów nie jest w stanie wydać takowej piasty do sprzedaży
Simon1981 Napisano 18 Stycznia 2019 Napisano 18 Stycznia 2019 Z tego co wiem tam jest standardowa piasta nie 141. Zmierz piastę która jest obecnie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.