Skocz do zawartości

[piasta tylna] piasta do Cannondale Trail 1 2018

SZ_ONY_ONE

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Jak w tytule.

Kupiłem chrześniakowi rower. Chciałbym zafundować mu również kola. Lecz nikt że sprzedawców nie chce odpowiedzieć na pytanie jaka piasta tylna (model,rozmiar) jest zastosowana w tym rowerze. 

Pisałem również do innych firm w Polsce , jak i do Aspire o pomoc abym mógł kupić bądź zbudować takowe koła na zamówienie, niestety firmy jak i p. H...t z Aspire nie wie nic na ten temat. 

Jest ktoś na tyle kompetentny aby zbudować mi takie koła i powiedzieć jaki rozmiar jest owej piasty?

Z góry dziękuję

Napisano
1 godzinę temu, lichak napisał:

W takiej sytuacji zostaje zdjąć koło i zmierzyć, niby boost ale custom, spodziewałbym się 148xXX.

IMG_20180427_115230397.jpg

Napisano

Masz tam boost ale na tradycyjny zacisk QR5 , rozmiar piasty 141x9 ale nic sensownego stricte pod ten wymiar nie dostaniesz , pozostaje modzenie np. boostowa piast 148x12 i wymiana endcapów pod QR5 od piasty pod 135 (bodajże w DT ten myk wychodzi , być może z Novateckeim też by wyszło). Skontaktuje się z @dawid on będzie najbardziej na bieżąco w temacie..

Napisano
Godzinę temu, gtb napisał:

Masz tam boost ale na tradycyjny zacisk QR5 , rozmiar piasty 141x9 ale nic sensownego stricte pod ten wymiar nie dostaniesz , pozostaje modzenie np. boostowa piast 148x12 i wymiana endcapów pod QR5 od piasty pod 135 (bodajże w DT ten myk wychodzi , być może z Novateckeim też by wyszło). Skontaktuje się z @dawid on będzie najbardziej na bieżąco w temacie..

Szkoda że ten standard 141 jest od 2017 roku patrząc na wpisy na forach zagranicznych, a żaden z producentów nie jest w stanie wydać takowej piasty do sprzedaży 

• 8 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...