Skocz do zawartości

[opona] co kupić

jarek74

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Mam pytanie jakiej firmy kupić oponę do roweru? Dokładnie 25 kwietnia zmieniłem opony i dziś patrzę na tylną oponę i nie wierzę . Opona ma przejechane 80 km i do wymiany po jednym ostrym hamowaniu. A planuję na dziś wycieczkę 30km i zastanawiam się czy objadę na tej oponie?:(

opona.jpg

Napisano

A czy ta opona byla poprawnie zalozona ? bez bicia ? 80km i jedno hamowanie nie jest w stanie zrobic czegos takiego z opony, chyba ze to cos gorszego niz Chinskie jednorazówki :P

Napisano

Nie było bicia. Na oponie pisze china:). Kupiłem dziś Kenda zobaczymy co to warte. "Zdolny, to potrafi. Ci najzdolniejsi spalą gumę, przetrą oplot i dojadą obręcz w jedno hamowanie." może i potrafi .Dziwne ,że na oponach fabrycznych jezdziłem 5lat i nie przetarłem .A wymieniłem bo były 26x1,95 i ciężko było jezdzić .Więc kupiłem 26x1,75. A tak przy okazji.Dlaczego rozdarło mi dętkę ? Kupiłem dwie opony ale ,że uszkodziłem dętkę więc kupiłem nową .Napompowałem przejechałem parę metrów ok.Postawiłem rower ,wszedłem do garażu a tu jak nie walnie. Wychodzę rower leży .Z opony wystają druty , dętka rozdarta. Też moja wina? 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...