Reyosek Napisano 5 Maja 2018 Napisano 5 Maja 2018 Witam, W rowerze pękła mi rama. Czy jest możliwe zaspawanie tego? Uszkodzenie widoczne na zdjęciach. zdjęcia
rooted.manatee Napisano 5 Maja 2018 Napisano 5 Maja 2018 Nie widzę dokładnie na zdjęciach... Jesteś pewien, że pękła rama, a nie hak przerzutki?
lederfox34 Napisano 5 Maja 2018 Napisano 5 Maja 2018 Wg mnie jednak mocowanie przy haku czyli rama. Da się, nie takie rzeczy spawano tyle ze to dobry fachowiec musi być. masz temat gdzie zdania sa podzielone na ten temat https://www.forumrowerowe.org/topic/225451-rama-ułamane-mocowanie-do-tylnego-koła/
Gość Napisano 5 Maja 2018 Napisano 5 Maja 2018 Chyba rzeczywiście poszła rama. Ja wyznaję zasadę: uszkodzona rama= śmietnik. Zbyt duże ryzyko żeby spawać itd, zwłaszcza jeżeli rowerem jeździ się nieco szybciej i więcej niż po bułkę. Przy okazji zastanów się co mogło być przyczyną takiego uszkodzenia.
rzezniol Napisano 5 Maja 2018 Napisano 5 Maja 2018 A ja przekornie powiem że widzę tam tylko złamany hak przerzutki, wymiana na nowy i po problemie. Zdejmij koło i zrób zdjęcie miejsca złamania haka to będzie miarodajne. Pozdrawiam
Reyosek Napisano 11 Czerwca 2018 Autor Napisano 11 Czerwca 2018 Trochę zapomniałem o tym temacie, ale dla wszystkich czytających - poszedł jedynie hak. 70 zł w serwisie i po sprawie.3
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.