tytan321 Napisano 5 Maja 2018 Udostępnij Napisano 5 Maja 2018 Witam mam problem z moim amortyzatorem , a wiec poprostu zapada się , z prawego widelca można jeszcze zauważyć coś jakby smar lub olej się wylewał , dzisiaj zaprowadzam go do serwisu mam nadzieje ze zdiagnozują to jako tako . Chciałem spytać czy miał ktoś podobny problem z amortyzatorami nawet nie tej marki chodzi mi o informacje o ewentualnych kosztach . Pozdrawiam serdecznie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 5 Maja 2018 Udostępnij Napisano 5 Maja 2018 Wymiana kompletu uszczelek i zalanie na nowo. Ale spodziewaj się najgorszego skoro takie pytanie zadajesz. Jeśli nigdy nie robiłeś mu serwisu to możesz mieć go srogo zatartego i nie będzie sensu wymieniać uszczelek, które szybko na zniszczonej powierzchni goleni się znów zniszczą i stracą szczelność. Amortyzatory ZWŁASZCZA POWIETRZNE się regularnie czyści, serwisuje, wymienia płyny i uszczelki. I można wtedy używać je niemalże wiecznie. A jak ktoś jest gapa i ma w dupie tak precyzyjną część jak amortyzator własnie to potem musi się wykosztować na nowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Maja 2018 Udostępnij Napisano 5 Maja 2018 Ja się olej leje to jest już grubo. Podstawowy serwis to na ogół jakieś 150 zł, u Ciebie w najlepszym wypadku dojdą uszczelki, pewnie jakieś oringi itd. Ciężko powiedzieć, ale ja bym strzelał 300 zł w górę, w zależności od realnego stanu widelca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi