Skocz do zawartości
  • 0

Którą szose wybrać

Gość Michał

Pytanie

Gość Michał

Witam, 

Chciałbym zacząć swoją przygodę z rowerem szosowym jednak nie dysponuje zbyt wielkim budżetem, dlatego mój wybór padł na dwa modele. Tu zaczynają się schody. Z uwagi, że nie jestem specjalistą, a każdy sprzedawca chce sprzedać swój towar, chciałbym zapytać kogoś niezależnego kto się zna na rowerach. Pierwszy rower to triban 520 z decathlonu za 2400zł, a drugi kross vento 3.0 z 2018r. Tego drugiego mam możliwość kupienia za dobra cenę 2700zł. Dopłacić 300zł czy brać tribana 520?

1 odpowiedź na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Pozwolę sobie zacytować "Triban 520 ma osprzęt taki jak niemal 1000zł droższe rowery Krossa i Authora, a do tego oferowany jest z dożywotnią gwarancją na mostek, kierownicę i ramę. Przełożenia 3×9 Shimano Sora, karbonowy widelec i waga 9.9kg dopełniają obraz znakomitego sprzętu dla osoby początkującej w bardzo atrakcyjnej cenie." 

kontra Vento 3"  Cały zestaw waży 9.5kg i ma już dość sportową geometrię, odpowiadającą nawet na pierwsze wyścigi." gdzie też masz Sorę (Na szosie.pl)

wszystko zależy w ktorej grupie się widzisz i czy złapiesz bakcyla szosowego czy nie.

A tu masz dodatkowo ciekawy wątek miedzy Decathlon a Kross cenowo.

https://roweroweporady.pl/f/topic/2996-kross-vento-3czy-warto/ (plus rocznikowo)

(jesli mozliwość jest brania za 2700 Vento to warto w innym przypadku wyższy model Tribana np) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...