Skocz do zawartości

[opony] Do lazaro Integral v3

Drac0

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej,

Po przeczytaniu tego forum wybór przy zakupie roweru padł na Lazaro Integral V3. Chciałbym zmienić opony na coś nieco szerszego co pozwolilo by na bezpieczniejsza jazdę po terenach szutrowych. Trasa jaką pokonuje codziennie to około 30km w tym 70% asfaltu (o różnej jakości), chodniki i czesto ubita droga szutrowa (na wałach). Czy możecie polecić mi coś wartego uwagi?

Napisano

Dokumosa: Czy generalnie z takimi oponami na tych obreczach moge jezdzic troche wiecej po drogach nieasfaltowych?

Napisano

Możesz. To mocne koła są. Trzeba po miesiącu/dwóch sprawdzić naprężenie szprych bo widziałem wiele takich z luźnymi. Oponom nie straszny asfalt, szuter, ubite ścieżki leśne, nawet z korzeniami.

Napisano

Miałam dwa rodzaje Smartów i z obu byłam zadowolona, kolejny własciciel dziedziczący rower też. To nie demon predkowsci ale w terenie czy szutrze są nadspodziewane dobre w crossach czy trekingach. A mailu pierwszym masz własnie akapit odnosnie ich, najbardziej chodliwe z opon 'pod crossa' w teren lekki. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...