Skocz do zawartości

[Do 2000złRower crossowy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć, 2 lata temu na swoją 18-stkę kupiłem rower Lazaro integral 2016, chyba v2. Ciężko mi to stwierdzić. Na rowerze jeżdżę cały czas, lecz dopiero od zeszłego roku regularnie miesięcznie koło 500km robię, nic w nim nie było wymieniane, dosłownie nic. Opony już średnio chyba będą się nadawać do jazdy w przyszłym sezonie, sztyca mi sama zjeżdża, a w napędzie coś mi stuka podczas pedałowania. Ale najważniejszą rzeczą w tym rowerze jest wygląd, jego kolorystyka przestała już mi się dawno podobać. Dodam jeszcze że w niektórych miejscach są dość mocne przetarcia do samego czystego aluminium, jest to przyczyna wożenia u-locka który nie był w zaczepie tylko był zapięty na ramie. Myślę że koszt nowych opon , i ewentualny koszt naprawy sztycy i napędu może być dla mnie tylko informacją że wreszcie mogę brzydala wymienić na coś lepszego i ładniejszego. 

A teraz czego bym oczekiwał, rower będę kupować w październiku lub trochę później jeśli warto będzie na przeceny poczekać, albo kupić w sierpniu jeśli nadejdzie okazja warta uwagi.

Rower równie dobrze mogę kupić używany, ale muszę wiedzieć na co polować. 

W rowerze oczekuję jak na możliwiej najlepszego osprzętu, wiadomo. Fajnie by było jakbym już zostawił klocki hamulcowe vbrake za sobą i poszedł w coś nowego.

Rowerem będę jeździć 50%asfalt, 40%drogi utwardzone leśne, 10% drogi z kamieniami na których można trzęsawki dostać. 

Z góry dzięki za każdą pomoc. 

Napisano

Jeśli masz dużo czasu to możesz rozważać polowanie na Unibike Viper, wersja v-brake jest realna za 2k do ustrzelenia, wersja disc na tarczówkach to by była już super oferta za 2k

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...