seraph Napisano 10 Maja 2018 Udostępnij Napisano 10 Maja 2018 Tak jak już kolega na początku napisał - to nie jest plama. Benzyna jak benzyna i jak nie bierze to tyle w temacie, bo bardziej agresywne środki mogą już zareagować z lakierem. Strach pomyśleć co zrobisz jak kiedyś odnajdziesz ślad korozji na samochodzie. Cały element do wymiany od razu... Ja mam na rowerze kilka przetarć do gołego alu i świeci się to z daleka jak psu, a mimo to rower jeździ normalnie. Moim zdaniem najlepszym środkiem na te plamy będzie wyluzowanie, a za kasę na chemikalia możesz się dobrego piwa napić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NorthAngel82 Napisano 10 Maja 2018 Autor Udostępnij Napisano 10 Maja 2018 Specjalnie dziś latałem pół dnia za tą benzyną akstrakcyjną, bo nie wszędzie ona była do kupienia w takiej mniejszej ilości. Tylko po to, żeby ta benzyna nic nie dała ? a może wódką coś da ? albo czym to jeszcze można przetrzeć ? denerwuje mnie ta tłusta plama na kierownicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 10 Maja 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Maja 2018 Już tak nie dramatyzuj - jak nie schodzi, to odpuść, załóż lampkę, licznik, czy cokolwiek innego ( np. naklej jakąś naklejkę - jak sugerowała lederfox34 ), plama zniknie Ci z oczu i zapomnisz Jak będziesz bardzo uparty i dalej zaciekle będziesz walczył, to w końcu od tego tarcia za bardzo zmatowisz ( o czym wspominał SoloTM ), albo w drugą stronę - plama się będzie bardziej błyszczeć od tej polerki lub zrobisz plamę w postaci wytartego lakieru ( gdybyś kombinował z acetonem )... Najprostszym rozwiązaniem w związku z małym rozmiarem plamy, jest przesunięcie mocowania odblasku, który masz tuż przy mostku o ile mnie wzrok sokoli nie myli - minuta roboty i nic nie musisz kupować No chyba, że pod przykrywającym elementem też Ci będzie przeszkadzała - wtedy nikt i nic już nie pomoże... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Maja 2018 Udostępnij Napisano 10 Maja 2018 Tak jak pisałem, to jest "wybłyszczony" fragment lakieru. Daj sobie spokój, rower MTB ma inne zadanie niż świecenie bez skazy na wystawie. Sam bardzo dbam o sprzęt, myję go i nakładam wosk, ale uszkodzenia lakieru itd są nieuniknione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lederfox34 Napisano 10 Maja 2018 Udostępnij Napisano 10 Maja 2018 Hehe, też nakładam wosk, efekt pokazuje przy czyszczeniu z kurzu. Jest lżej. Koledze radzę po prostu folie kupić i newralgiczne miejsca zabezpieczyc bo skoro chce jeździć to musi liczyć się z niespodziankami że strony podłoża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NorthAngel82 Napisano 11 Maja 2018 Autor Udostępnij Napisano 11 Maja 2018 A jaki rodzaj wosku używacie do nakładania na rower ? jeśli mogę zapytać. Jak często się woskuje rower ? I czym ten wosk nakładacie na rower ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lederfox34 Napisano 11 Maja 2018 Udostępnij Napisano 11 Maja 2018 Samochodowy. (Nakładam lekko tym co w zestawie czyli gabeczka potem polerka szmatką miękką) oczywiście rama nie sztyca kierownica czy golenie nie daj Boże 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Maja 2018 Udostępnij Napisano 11 Maja 2018 Muc Off Speed Polish. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mike78 Napisano 14 Maja 2018 Udostępnij Napisano 14 Maja 2018 trzeba to podpalić.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi