knocker Napisano 3 Maja 2018 Udostępnij Napisano 3 Maja 2018 Natknąłem się w zakamarkach internetu na rice cake. Ma ktoś może na to przepis? Ugotowałem ryż na wodzie a później dodałem do niego mleko kokosowe z puszki plus różne bakalie i włożyłem do lodówki. Niestety nie chce się to stęgnąć... jakby już ryż nie wchłaniał mleka. Może trzeba do tego dodać żelatynę? Ma może ktoś przepis na to cudo lub wie czy to trzeba trzymać w lodówce czy w zamrażalniku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thanteos Napisano 3 Maja 2018 Udostępnij Napisano 3 Maja 2018 Nie robilem, ale patrzac na to jak to kobitka robi na ponizszym filmiku, byc moze musisz troche dluzej to gotowac zeby miec odpowiedna konstystencje przed wlozeniem do lodowki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gregory34 Napisano 3 Maja 2018 Udostępnij Napisano 3 Maja 2018 Robiłem kiedyś takie ciasto ryżowe ,ale ryż był do risotto.Jest bardziej kleisty i wchłania więcej wody ,mleka kokosowego.Pamiętam że dodawałem serek mascarpone.Jak znajdę przepis to Ci podeślę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Becia65 Napisano 29 Maja 2018 Udostępnij Napisano 29 Maja 2018 Musi być to coś smaczne, nie próbowałam ale chyba muszę coś takiego zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.