Skocz do zawartości
  • 0

Pierwszy rower

Gość Piotr

Pytanie

Gość Piotr
Napisano

Witam wszystkich! 

Z racji iż mamy piękna i słoneczną pogodę a perspektywa spędzania czasu w domu nie jest zachęcają postanowiłem pojeździć rowerem! Oczywiście zapomniałem, że takowego nie posiadam :D moje pytanie do was drodze forumowicze. Jaki rower kupić? Coś o mnie : mężczyzna 172cm wzrostu. Głównym przeznaczeniem miałaby być jazda po szosie ale również po drogach nieutwardzonych. Mój budżet to 1200-1300 zł. Liczę na waszą wyrozumiałość i pomoc =) Pozdrawiam serdecznie. Z góry przepraszam za niefachowe podejście do tematu :/ 

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Piotr
Napisano

Ponadto eries jest cięższy o jakieś 1,5kg. Czy będzie to odczuwalna różnica? 

Napisano

Tarcze i zaciski ważą więcej niż v-brake'i - więc porównywać należałoby do lazaro elitary a nie integrala. Ale z masami rowerów to różnie jest w informacjach, nie zawsze odpowiednią podają dla rozmiaru.  Tym bym się akurat niespecjalnie przejmował.

A jak się tym sprzedawcy przejmują widać na stronie spartacus cross 4.1 - waga 15,5 kg, waga z opakowaniem 15 kg :):)

Gość Piotr
Napisano

Moje ostatnie pytanie zanim kupię. Ktoś ma jakieś doświadczenia z kupowanie rowerów na allegro? Z tego co widzę wszystkie są od jednego sprzedawcy z Poznania. Wszytsko rzetelnie przebiega? Jak z gwarancją? Jest tak jak deklaruje sprzedawca? Wolałbym zaoszczędzić sobie nerwów ale też i pieniędzy 

Gość Piotr
Napisano

Jeszcze jakby ktoś mógł polecić jakąś stopkę i błotnik do tego cacka :D

Gość Piotr
Napisano

A jak z kompatybilnoscia stopki i błotnik. Widzę, że są różne rodzaje mocowania. A na zajęciach nie mogę dojrzeć jak to jest w tym przypadku 

Napisano

Przy tym widelcu raczej będziesz potrzebował przejściówek do mocowania drutów - w standardowym miejscu (na wysokości osi koła) otworu nie będzie ...

Ze stopką też ostrożnie z przedwczesnym zakupem :)

Gość Martinus
Napisano

Witajcie mam dwa pytania a nie chcę zakładać nowego tematu

1. mogę nabyć rower używany od kolegi Grand Terral taki jak poniżej  za 500 zł, w stanie dobrym

http://allegro.pl/rower-trekkingowy-grand-terral-19-gwarancja-kross-i7057206012.html

Co o tym myślicie? Nie znam tej firmy, rower ma być kupiony jako 2 ( na co dzień mam szosę, ale na urlopie nie wszędzie jest asfalt ), nie chcę się wykosztować.

2. Myślałem żeby go potem przerobić i wstawić kierownicę szosową - ma to sens?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...