Iturea Napisano 3 Maja 2018 Udostępnij Napisano 3 Maja 2018 Hej, pytanie jak w tytule. Wiecie może jakiej firmy silnik i sterownik znajduje się w tym rowerze? jakieś jego specyfikacje? szukałem na internecie i nie mogę nigdzie znaleźć. Waszym zdaniem rowerek jest godny polecenia? zależy mi na składanym rowerze elektrycznym ze względu na małą ilość miejsca do przechowywania. Czy silnik w tym rowerze jest ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Maja 2018 Udostępnij Napisano 3 Maja 2018 Nice Try Wczoraj temat jak odblokować silnik, a dzisiaj niewinne pytanie o specyfikację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iturea Napisano 3 Maja 2018 Autor Udostępnij Napisano 3 Maja 2018 Wiesz, nie bardzo rozumiem o co w tym wszystkim chodzi. Normalnie są sprzedawane rowery elektryczne w sklepach, które w opcji offroad lecą 50km/h i jest wszystko ok (tyle, że kosztują 8 tysięcy). Jak ktoś zada pytanie czy można odblokować rower z ograniczenia 25km/h żeby miał wspomaganie do 30km/h (bo często dochodzę z buta przez las do innej miejscowości do mojej drugiej połówki - teraz na rowerze) to już wielkie oburzenie, że chce złamać prawo... Czyli jeżdżąc codziennie na rowerze z prędkością 35km/h o własnych nogach to łamie prawo? po prostu tego nie rozumiem. A co do pytania w dzisiejszym poście to nie pytam o odblokowanie tylko o specyfikacje bo już pogodziłem się, że będzie te 25km/h ale nic o tym rowerze nie ma napisane, po za tym, że jest btwin... Mam 14 dni na zwrot a nic o nim nie wiem, niewiem czy ten silnik jest ok czy to badziew, który padnie po roku. Tak samo zaskakuje mnie opcja, że bateria ma żywotność 500 ładowań a nigdzie nie można kupić takiej baterii jak już mi padnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziubek Napisano 3 Maja 2018 Udostępnij Napisano 3 Maja 2018 (edytowane) Wiesz, ja wjeżdżając autem na strefę zamieszkania i jadąc 25 km/h też łamię prawo. Nie chodzi o prędkość, a o przepisy. Baterię można zregenerować, ew. gadać z Decathlonem, pewnie mogą ściągnąć. Opłacalność to już inna sprawa. Edytowane 3 Maja 2018 przez Dziubek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 3 Maja 2018 Udostępnij Napisano 3 Maja 2018 Czyli kupiłeś rower nie znając jego specyfikacji i jak jej nie poznasz to chcesz skorzystac z 14 dni na zwrot bo nie znasz specyfikacji ? Pokrętne to tłumaczenie Ja to widzę tak ze pytasz o specyfikacje bo od "tyłu" strony chcesz znaleźć sposób na zdjęcie blokady. Co do łamania prawa ... Na rowerze możesz naginać ile nogi wycisną ... Byle nie szybciej niż znaki i inne przepisy prawa. Na rowerze ze wspomaganiem elektrycznym też możesz gnać 35 km/h i więcej pod warunkiem ... że wspomaganie wyłączy się po przekroczeniu 25km/h i wyciśniesz to z nogi. Nie wnikając w detale "rowery ekektryczne" majace po 500 i wiecej wat rozwijające predkość 50+ km/h nie sa rowerami w rozumieniu przepisów prawa i nie można sie nimi poruszać po drogach publicznych ... Powinny przechodzić homologacje jako motorower. I na nic tu tłumaczenie ze chodzisz przez las do "drugiej połówki". Jak ci za daleko to znajdź taka w swojej miejscowości z drugiej strony drogi :). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi