dymcio111 Napisano 2 Maja 2018 Udostępnij Napisano 2 Maja 2018 Cześć. Jakiś czas temu gdy bracia używali mój drugi rower zalały się tylne klocki i cała tarcza. Wszystko oczyściłem, z racji wieku hamulca ~6lat i używaniu z tymi samymi tarczami od nowości postanowiłem wymienić tarcze od razu, nowe klocki z półmetalicznych na metaliczne. Odpowietrzyłem hamulec jeszcze raz wyczyściłem alkoholem izopropylowym i złożyłem. Na drugi dzień przejażdżka brata na działkę i znowu patrze zacisk mokry. Wydawało mi się że leci po gwincie z odpowietrznika więc wziąłem znowu umyłem zacisk i wykręciłem odpowietrznik, dałem na gwint taśmę teflonową. Klocki były mokre od tyłu na szczęście nie z przodu. Złożyłem hamulec między tłoczki włożyłem tylko imbus chyba 10mm i naciskałem klamkę. Z odpowietrznika nic nie ucieka a za to później patrze leci olej z tłoczków. W sklepie rowerowym mówił że nie zawsze ds się to zrobić że może lecieć nadal i najlepiej nowy zacisk kupić lub zmienić hamulec na może Shimano. Kupiłem specjalnie torxy z otworem miałem się już brać za kombinowanie i sam nie wiem. Co myślicie jest to do uratowania? Co zrobić? Da się kupić uszczelki i w ogóle to rozebrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 2 Maja 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Maja 2018 Da się. Uszczelki na zamówienie w GGTrading. Będziesz musiał im wysłać stare na wymiarowanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi