wiruq Napisano 31 Października 2006 Udostępnij Napisano 31 Października 2006 Witam, mam problem. Urąbalem hak i chcialem zrobic tak by nie bylo przezutki i skrocic lancuch. Tzn. lancuch 8 biegowy, korba 2 i chce zeby byl 5 bieg. Po zrobieniu wskakiwal mi na 4, Co mam zrobic zeby nie bylo luzow i nie wskakiwal na inny bieg? musze wymienic piaste czy co ?? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 31 Października 2006 Udostępnij Napisano 31 Października 2006 a jakie masz haki w ramie, da sie w nich przesunac koło do tyłu ?? bo jak nie to moze byc problem z długoscia łancucha, bo na 4 bedzie za krótki, a na 5 za długi, sa chyba takie jakies napinacze, ale to i tak trzeba miec hak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 31 Października 2006 Udostępnij Napisano 31 Października 2006 przy pionowych hakach ogolnie jest kiepsko z single speedem jedyne wyjscie to napinacz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 31 Października 2006 Udostępnij Napisano 31 Października 2006 a no tak, Ciebie szakq pewnie chodzi o napinacz taki przy korbie, a ja myslałem nad czyms takim: http://www.bikefoto.pl/rower/zdjecie/19663/ ale to i tak nic nie da ta moja propozycja, bo i tak trzeba kupic hak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiruq Napisano 31 Października 2006 Autor Udostępnij Napisano 31 Października 2006 jutro zrobie fote i pokaze chodzi mi o cos takiego jak na zdjeciu tylko bez napinacza i z kaseta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 31 Października 2006 Udostępnij Napisano 31 Października 2006 przy single speed musi byc do wyboru: poziome haki ramy napinacz regulacja pozycji w klady suportu w mufie ramy o napinacz chodzilo mi akurat raczej taki montowany w polowi widelek ramy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 31 Października 2006 Udostępnij Napisano 31 Października 2006 taki np. http://www.cyklotur.com/x_C_I__P_53030118-...01__PZTA_0.html chyba o to Ci chodzi ale to w sumie koszt tego napinacza bedzie moze wyzszy od kosztu haka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 31 Października 2006 Udostępnij Napisano 31 Października 2006 tak czy inaczej chodz o zrobienie single speed wiec cos jest potrzebne do napiecia lancucha-chodizlo mi o cos podobnego do tego co pokazales ale na wozku w ktorym jest sprezyna napinajaca go-tutaj chyba tego nie ma i jest to napinacz do rowerow z przerzutkami tylnimi jak sadze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiruq Napisano 1 Listopada 2006 Autor Udostępnij Napisano 1 Listopada 2006 Witam. przedstawilem rower tak jak bym chcial tylko z kaseta. czy to mozliwe ? czy musze wymieniac lanuch czy piaste?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 1 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2006 chyba napisalem kilka postow wyzej co musisz miec zeby zrobic single speedowy rower-z tych trzech rzeczy tylko napinacz mozesz miec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiruq Napisano 1 Listopada 2006 Autor Udostępnij Napisano 1 Listopada 2006 a np jaki ????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 1 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2006 przecierz tez pisalem....taki jak na linku ralfa ale z wozkiem i sprezyna widzialem taki wiec sa w sprzedazy a szukac to juz sam sobie poszukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiruq Napisano 1 Listopada 2006 Autor Udostępnij Napisano 1 Listopada 2006 szakq nie rozumiesz mnie. ja chce bez napinacza. a jeszcze jedno czy lanuch na9 biegow ma dluzsze piny czy to samo co na 8 tylko wiecej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złomek Napisano 1 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2006 stary ale zamotales, maslo maslane mozesz bez napinacza, tylko musisz kupic pologniwa do lancucha (konia z rzedem temu co kupi takie cos w polsce ), albo sam takie cos wykonac...powodzenia. A lancuch na 9 biegow jest wezszy od 8, wiec bedzie mial chyba krotsze piny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 1 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2006 to jak chcesz niby napiac lancuch?jak skrocisz go mocniej to nie dosiegnie jak zostawisz bedzie spadal odleglosci piasty i korby nie zmienisz bez poziomych hakow lub specjalnej mufy suportu-nie masz ani jednego anie drugiego z tego co sie orientuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiruq Napisano 1 Listopada 2006 Autor Udostępnij Napisano 1 Listopada 2006 sa np takie piasty http://allegro.pl/item137636564_piasta_tyl...tka_od_ss_.html do goralow ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
intermis Napisano 1 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2006 Są takie piasty do jak to powiedziałeś "góralów" , np taka: http://allegro.pl/item138640878_piasta_sin...treme_shop.html ale nawet jak zmienisz piaste na typowo single speed'ową to i tak nie obejdzie się bez napinacza (najlepiej taki montowany na haku przerzutki, który byś musiał dokupić), ewentualnie możesz zrobić napinacz z dowolnej przerzutki, a idelna do tego by była przerzutka z krótkim wózkiem i mocną sprężyną (np. Shimano Sora), chłopaki już Ci to wałkują od dłuższego czasu, no chyba że akurat będziesz miał farta i po skróceniu wyjdzie optymalna długość łańcucha ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 2 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 widizałem dzis na allegro takie pół ogniwo, koles napisał ze słuzy to do precyzyjnego ustawienia długości łańcucha np. jesli bylby za krótki dla singlespeeda, kosztowało to 3.5zł i za cholere nie moge tego znaleźć na allegro juz, widziałem to rano, zabierałem sie za pisanie posta i cos mi forum nie chciało dobrze działac i juz nie moge tego znaleźć, zaraz poszukam jeszcze raz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiruq Napisano 2 Listopada 2006 Autor Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 witam. mysle o zakupie reduktora i sigle speeda oraz lanucha:) na razie mam tak foto: http://img165.imageshack.us/img165/5051/1001742hi2.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 2 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 a łancuch dobrze pasuje, chyba miałes farta ze pasuje długośc czy źle widze co to za hamulec zamontowany bez tarczy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiruq Napisano 2 Listopada 2006 Autor Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 idealnie lanuch jest. hamulec tektro IO musze tarcze kupic bo na przod dalem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złomek Napisano 3 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 ja jeszcze bym sie pobawil rozkrecajac ten wolnobieg (to ci wolnobieg czy kaseta? ) i wywalil nie potrzebne zebatki. edit : znalazlem aukcje allegro z pologniwami: http://allegro.pl/item138844912_halfilnki_...io_okazja_.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiruq Napisano 3 Listopada 2006 Autor Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 to kaseta;) kupie reduktor, lanuch i sigle speeda. dzisiaj jak chcialem na kolko wejsc lancuch poszedl musze znow go laczyc a to takie wkur.... pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 3 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 a to ci sprytne jeszcze czegos takiego nie widzialem-codziennie nowych rzeczy sie uczymy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 3 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 ja jeszcze bym sie pobawil rozkrecajac ten wolnobieg (to ci wolnobieg czy kaseta? ) i wywalil nie potrzebne zebatki. edit : znalazlem aukcje allegro z pologniwami: http://allegro.pl/item138844912_halfilnki_...io_okazja_.html o widzisz, a ja tego szukałem tak długo, i nie przypuszczałbym ze to przy BMX było, kurde po co ja BMX ogladałem tak czy inaczej ciekawe rozwiazanie i bardzo tanie, a ktos pisał na forum ze nie mozna tego w Polsce dostac, a tu prosze jest i to tak tanio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.