kocykowaty Napisano 1 Maja 2018 Napisano 1 Maja 2018 Witajcie. Czy opony Schwalbe Marathon Plus 28" SmartGuard 700x28C będą kompatybilne z obręczą WTB Dual Duty XC, 700x32, F/V ? Wcześniej używane opony to Schwalbe Racing Ralph Evo 700x35C. Pytam bo mam ogromny problem z nałożeniem nowej opony na obręcz i zacząłem się zastanawiać czy nie zrobiłem błędu przy kupnie i nie wybrałem złej opony. Pozdrawiam serdecznie.
dorota57 Napisano 1 Maja 2018 Napisano 1 Maja 2018 Wszystko zależy od szerokości wewnętrznej felgi. Obawiam się że tak, ale sprawdź.
porcelanowy Napisano 2 Maja 2018 Napisano 2 Maja 2018 Powitoł Rozmiar koła ten sam, więc powinno pasować. Niektóre połączenia opona/obręcz tak po prostu mają. Sam złamałem łyżkę i obdarłem nową obręcz z naklejek (co bylo szczególnie bolesne ) zakładając miśki wild grip'r na dts e512. Schwalbe RaRa wchodziły bez większego problemu. Dużo mydła, dobre łyżki, patrzeć żeby jak najwięcej rantu opony było na środku obręczy (we wgłębieniu na nyple) i powinna wskoczyć.
kocykowaty Napisano 2 Maja 2018 Autor Napisano 2 Maja 2018 Uff. Po długim boju udało się założyć oponę. Obyło się bez łyżki ale kciuków nie czuję Pozdrawiam serdecznie, temacik można zamknąć.
Gość Napisano 2 Maja 2018 Napisano 2 Maja 2018 5 godzin temu, porcelanowy napisał: Dużo mydła, dobre łyżki, patrzeć żeby jak najwięcej rantu opony było na środku obręczy (we wgłębieniu na nyple) i powinna wskoczyć. A ja mam kawalek starego przewodu elektrycznego który upycham miedzy rant a opone, tak zeby opone zepchnąć do środka obręczy gdzie jest dla niej wiecje miejsca i ... stosujac ten myk łyżki używam bardzo sporadycznie.... a nauczyły mnie tego myku obrecze Eastona i Drutowane Conti Supersport czy jakies takie.... wszystkie plastikowe lyzki polamane,... pot łzy ... przebicia przez przyszczypniecie dętki... była to sroga lekcja :> Teraz, kocykowaty napisał: Po długim boju udało się założyć oponę. Obyło się bez łyżki ale kciuków nie czuję Uzyj kabla albo sznurka nastepnym razem, jesli dales rade bez lyzki, to nastepnym razem ze sznurkiem nawet nie zauwazysz kiedy opona wskoczy :>
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.