jaruone Napisano 30 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2018 Witam, Jak co roku przed majówką zbiera mi się na jakieś zakupy rowerowe i dozbrojenie moich 2 kółek w jakiś przydatny gadżet. Cały zeszły sezon jeździłem bez zapasowych dętek w sakwie, i na szczęście nic mi się nie wydarzyło, a jedyna guma , to w parku jadąc do pracy - prawdopodobnie kolec z drzewa. W zeszłym roku w Lesie Kabackim spotkałem rowerzystę, który łatał oponę, ale miał dupowatą pompkę więc nie mógł jej napompować, moja również była dupowata (bodajże SKS ROOKIE dodawana do Unibików) więc mu nie pomogłem i chyba czekał go spacer Dało mi to trochę do myślenia, i na ten sezon postanowiłem nabyć komplet zapasowych dętek, oraz jakąś pompkę. Jeżdżę trekkingiem na kołach 700x40C (28x1.6) i pomyślałem, że pompka na naboje CO2 to fajne rozwiązanie - szybko, bez zbędnych nerwów , że prędzej rozpalę ta pompką ogień niż napompuję oponę Pewnie skuszę się na coś najtańszego w Decathlonie, chciałbym jednak zasięgnąć Waszej rady - wydaje mi się , że naboje 20g do takich kół jak moje to minimum, a 25g to już spory koszt. Czy może lepiej iść w najtańsze 16g naboje i np. pompując koło zużyć 2 naboje (z 12 PLN) żeby nabić trochę więcej ? Macie jakieś doświadczenia w tej materii ? Czy może taka pompka CO2 to nieużyteczny bajer, i lepiej zamiast SKS Rookie kupić coś wydajniejszego , a zarazem poręcznego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 30 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2018 To są pompki dla ludzi którzy się ścigają, dla nich liczy się każda sekunda, ja i moi znajomi mamy pompki Kellysa i działają bez problemu. SKS ROOKIE - co z nią było nie tak? Może była ustawiona na Schrader, a chcieliście nią pompować preste? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaruone Napisano 1 Maja 2018 Autor Udostępnij Napisano 1 Maja 2018 Dzięki za odzew - faktycznie to chyba przerost formy nad treścią, w takim codziennym, niewyścigowym jeżdżeniu. Jakiś czas temu na Pepperze ktoś wrzucił fajną promocję na takie pompki Co2 i od tamtej pory się nimi lekko "zajarałem", a spokojnie podchodząc do tematu to zwykła pompka (nawet bez manometru jak SKS Rookie) da radę. 10 godzin temu, phoe napisał: SKS ROOKIE - co z nią było nie tak? Może była ustawiona na Schrader, a chcieliście nią pompować preste? W sumie możliwe Dałem facetowi pompkę , i patrzyłem co czyni nie mieszając się - on miał "strój kolarski" ja byłem "po cywilu" , więc to on był "pro" ,a takim się rad nie udziela Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrKaaaaaaaaaaa Napisano 1 Maja 2018 Udostępnij Napisano 1 Maja 2018 Kupiłem w zeszłym roku taką pompkę ale jeszcze nie miałem okazji użyć (na szczęście ;)) Te z decathlona są dość tanie (łącznie z nabojami), podobno dobre, może warto spróbować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 1 Maja 2018 Udostępnij Napisano 1 Maja 2018 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.