Pegasus Napisano 30 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2018 Witam po długiej nieobecności... Chciałbym lekko zmodyfikować rower z mojego garażu - BTwin Rockrider 520 model z 2016 roku. Zamiast amortyzatora SR Suntour 26 cali 100mm chciałbym wstawić sztywny widelec, ponieważ jeżdżę w 95% po asfalcie. Na wymianę nie mam zbyt wiele, nie będę robił z tego roweru maszyny do ścigania. Chciałbym po prostu trochę go odchudzić tanim kosztem. Amortyzator waży więcej niż 2 kg, mógłbym kupić Mosso który waży poniżej 800g lub Force, który ma około 850g lecz jest to wydatek odpowiednio 340 i 280 zł. Nie widzę sensu pakować tyle pieniędzy w ten rower... Znalazłem za to taki widelec >>> http://allegro.pl/widelec-matowy-26-1-1-8-195mm-ham-tarczow-25015-i7278417950.html . I tutaj pytanie...czy będzie pasował do moich sterów bo ma gwint? Nabiję tam gwiazdkę? Taka modyfikacja wyszłaby jakoś 50-60 zł, a zyskałbym około 800-900g i jeszcze odeszłoby trochę siły marnowanej na bujanie co o tym sądzicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.