krisek96 Napisano 30 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2018 Witam mam pytanie. Jaki maksymalny rozmiar opony mogę wstawić do tego roweru? Merida Scultura 903 lite Chciałbym założyć opony 25 a mam 23 Da się ten rower przerobić troche na grawel? Jakies opony z bierznikiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lederfox34 Napisano 8 Maja 2018 Udostępnij Napisano 8 Maja 2018 Sęk w tym ze szosówka nigdy czysto gravelem nie bedzie. Merida z twojej serii nie jest tak ortodoksyjna w geometrii jak Reacto ale jednak jest ukierunkowana pod 'sport' jak szerokie opony mozna założyc zalezy od tego jak szerokie masz obrecze (tabelki w necie i tu na forum też, chociażby https://roweroweporady.pl/jaka-opona-do-obreczy/) oraz najbardziej organoleptyczny czynnik- w tylne widełki metodą przymiarki bo jeden system może wykluczyć drugi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 8 Maja 2018 Udostępnij Napisano 8 Maja 2018 28 mm powinny wejść, ale z bieżnikiem, trochę słabo. MOże zafiro pro ? tam jest delikatny bienik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.