Skocz do zawartości

[Koszulka] B'twin - warto kupić

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam jakiejś koszulki rowerowej do MTB i trafiłem na koszulke z decathlonu https://www.decathlon.pl/koszulka-krotki-rkaw-roadc500-id_8402846.html Co o niej sądzicie, warto kupić, czy lepiej dołożyć do czegoś innego. A jak coś innego to czym one się różnią. Z góry dziękuje za pomoc

Moim zdaniem lepiej dołożyć do czegoś konkretnego. Koszulki różnią się zastosowanym materiałem, szwami, krojem, ściągaczami...

W lipcu będę testował odzież kolarską Rogelli, ze względu na dobre opinie i stosunek cena/jakość. Na pierwszy rzut oka niby koszulka to koszulka, prawda? Otóż nie! Różnice znajdziesz w komforcie, systemach odprowadzania potu, trwałości, zastosowanych zamkach i użytecznych funkcjach. Niektóre koszulki zeszyte są w technologii bezszwowej z zastosowaniem trzech lub więcej gramatur materiału. Porównaj sobie profesjonalne koszulki kolarskie do tych budżetowych i zauważysz także różnice w zastosowaniu materiału z dodatkiem jonów srebra poprawiających odprowadzanie potu. A to wszystko to tylko zwykła koszulka. Więcej różnic można znaleźć podczas porównywania spodenek kolarskich i zastosowanych wkładek. Do tego dochodzą buty, bloki, kask, okulary i można pisać doktorat.

Elaborat piękny, ale mówimy o koszulce za 79,99 a nie 300zł.

Jony srebra służą temu, żeby nie rozwijały się bakterie i koszulka nie łapała smrodku. Nie temu, by lepiej odprowadzać wilgoć.

I wracając do tematu. Koszulka za te pieniądze całkiem dobrze wygląda. Jedyna rzecz, której może brakować, to zasuwana kieszonka.

Oczywiście bez szaleństw z tymi rozwiązaniami, bo jest pewna granica po której wkracza zachłanny marketing i to wszystko traci już sens. Należy zachować odpowiedni dystans.

@Fenthin - czyli w konsekwencji poprawiają odprowadzanie potu i tak :P

Jak widać ile osób, tyle opinii. Niektórzy wolą kupować francuski szajs i nie ma to dla nich znaczenia :D

Może lepiej od strony biologicznej? Bakterie mogą powodować blokowanie porów, przez które uchodzi nie tylko woda jak napisałeś ale sól, tłuszcze, mocznik, kwas moczowy, amoniak, kwas mlekowy, węglowodany, związki mineralne zawierające potas, wapń, magnez, żelazo...Jony srebra niwelują powstawanie bakterii, nie doprowadzając do blokowania porów, co w konsekwencji poprawia odprowadzanie potu. Teraz rozumie?

Decathlon mam w mieście, koszulkę przymierzyłem i wydaje się porządku, na taką z jonami srebra mnie nie stać. Ewentualnie zastanawiam się, żeby dołożyć do koszulki Krossa-130zł albo też do B'twina tyle, że tego za 160zł, pytanie tylko czy ma to sens i odczuje dużą różnice w jeździe

• 2 tygodnie później...

Decathlon ma dziwną rozmiarówkę, ale jak Ci pasuje to bierz. Wg mnie jakość jak w rogelli w podobnej cenie. Tyle że te rozmiary.. zwróć uwagę czy leży dobrze w klatce, talii i pod szyją, u mnie zawsze jeden z wymiarów jest za luźny

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...