kajto77 Napisano 29 Kwietnia 2018 Napisano 29 Kwietnia 2018 Siema, wie ktoś jak dobrze podnieść przednie koło do whellie? Ja mogę max na 20 cm około. Mam za mało siły czy co?
lazyjones Napisano 29 Kwietnia 2018 Napisano 29 Kwietnia 2018 Jak do bunny hopa, wpisz w youtube, tam ci pokażą.
kajto77 Napisano 1 Maja 2018 Autor Napisano 1 Maja 2018 W dniu 29.04.2018 o 16:55, lazyjones napisał: Jak do bunny hopa, wpisz w youtube, tam ci pokażą. Pisałem do whellie a nie do bunnego
Thanteos Napisano 1 Maja 2018 Napisano 1 Maja 2018 Sila nie jest az tak istotna. W przypadku wheelie jak i manuala przednie kolo podnosisz przenoszac ciezar ciala do tylu - z wlasnego doswiadczenia wiem, ze poczatek jest najtrudniejszy, poniewaz jak kolo idzie od gory to instynktownie przenosisz ciezar ciala z powrotem do przodu. Ale najlepiej jest to zobaczyc wlasnie na jakims filmiku np:
kajto77 Napisano 4 Maja 2018 Autor Napisano 4 Maja 2018 W dniu 1.05.2018 o 12:31, Thanteos napisał: Sila nie jest az tak istotna. W przypadku wheelie jak i manuala przednie kolo podnosisz przenoszac ciezar ciala do tylu - z wlasnego doswiadczenia wiem, ze poczatek jest najtrudniejszy, poniewaz jak kolo idzie od gory to instynktownie przenosisz ciezar ciala z powrotem do przodu. Ale najlepiej jest to zobaczyc wlasnie na jakims filmiku np: Dzięki widziałem już ten filmik ale zobaczę jeszcze raz może coś pomoże
Marcin86Poznan Napisano 5 Maja 2018 Napisano 5 Maja 2018 Obniż siodło na sam dół i wtedy zacznij zabawę. na początku musisz przełamać strach i jak kolega wyżej napisał przestać instynktownie przenosić ciężar ciała do przodu. Wrzuć lekki bieg tak, że po mocnym wciśnięciu na pedał koło wyrzuci mocno do góry, nie bój się, w razie czego podeprzesz się nogami (po to siodło dajesz na dół). Ustaw palec na tylnym hamulcu i w razie jak czujesz, że lecisz do tyłu naciśnij na klamkę. Z czasem będzie coraz lepiej, najważniejsze to znaleźć punkt gdzie rower łapie z Tobą równowagę. Bolące ręce będą Ci towarzyszyć w ćwiczeniach:)
Gość Napisano 5 Maja 2018 Napisano 5 Maja 2018 Ciekawy temat... jakos na rowerze z 26 kołami to mi łatwiej szło a teraz na 29 nie mogę się przełamać . To przyzwyczajenie czy wielkość kół ma tutaj znaczenie ? Ps. Oba to hardtail
Marcin86Poznan Napisano 5 Maja 2018 Napisano 5 Maja 2018 Nie ma żadnego znaczenia, jak opanujesz to nawet na składaku polecisz. Znaczenie ma długość mostka, im krótszy tym łatwiej wyrwać koło.
Gość Napisano 5 Maja 2018 Napisano 5 Maja 2018 Tego się obawiałem...brak techniki i nie ukrywam,ze jest inaczej czyli jak dla mnie trochę trudniej... potrenuje Dzięki ! Ps. Mostek mam dość krótki wiec powód gdzie indziej...
kajto77 Napisano 6 Maja 2018 Autor Napisano 6 Maja 2018 23 godziny temu, Marcin86Poznan napisał: Obniż siodło na sam dół i wtedy zacznij zabawę. na początku musisz przełamać strach i jak kolega wyżej napisał przestać instynktownie przenosić ciężar ciała do przodu. Wrzuć lekki bieg tak, że po mocnym wciśnięciu na pedał koło wyrzuci mocno do góry, nie bój się, w razie czego podeprzesz się nogami (po to siodło dajesz na dół). Ustaw palec na tylnym hamulcu i w razie jak czujesz, że lecisz do tyłu naciśnij na klamkę. Z czasem będzie coraz lepiej, najważniejsze to znaleźć punkt gdzie rower łapie z Tobą równowagę. Bolące ręce będą Ci towarzyszyć w ćwiczeniach:) Dzięki już idzie coraz lepiej.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.