okicze2 Napisano 29 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2018 Cześć, szukam szosy z kołami 28, na wzrost 177 do ceny 2500 zł. Zastanawiam się nad tymi dwoma ofertami, który polecicie? https://www.olx.pl/oferta/rower-szosowy-trek-domane-2-0-tiagra-CID767-IDtzvWP.html https://www.olx.pl/oferta/focus-culebro-shimano-ultegra-mavic-roz-54-CID767-IDnB3T2.html#a9eb8fff6e Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 29 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2018 W focusie sama grupa ultegra wyjdzie drożej niż cały rower, warto go nawet kupić i rozebrać na części Pozdrower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okicze2 Napisano 29 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2018 Ale to rower z 2009 roku, boje się, ze będzie za bardzo wyeksploatowany. Mówisz, ze warto za cenę 2400? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 29 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2018 Nie wiem, trza by było zobaczyć na żywo, obejrzeć z każdej strony, przejechać się, potargować. Pozdrower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okicze2 Napisano 29 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2018 Nie jestem w stanie. Kupno przez internet z wysyłka jedynie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 29 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2018 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lederfox34 Napisano 29 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2018 W obu przypadkach masz handlarzy co z doświadczenia powinno skłonić do zobaczenia roweru na oczy. Z podtytułu wspomnianego Szajbajka są serie jak nie wtopić z kupnem przez internet. Jak sprawdzić rower, też po dosyłce. Zgadzam się z kolega ze warto zainteresować się Focusem. Ma chyba półbiegi (korba a klamkomanetki) ale to nie problem bo samodzielnie ustawiasz sobie linię łańcucha poprzez przednią przerzutkę.(dodatkowy klik czy jak to nazwać) Kompakt z kasetą do prawie wszystkiego. Fajny egzemplarz ze tę cenę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okicze2 Napisano 29 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2018 Jestem prawie zdecydowany ale na tego. https://www.olx.pl/oferta/rower-szosowy-giant-tcr-carbon-full-dura-ace-merida-trek-scott-gt-CID767-IDtTBr1.html co o nim sądzicie? Ten czy focus? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
clavdivs Napisano 29 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2018 Lubisz klimat retro? Ultegra 6600 miała premiera w 2005 roku, podobnie z dura ace. Opinie że sama grupa napędowa w tym fokusie jest bliska jego cenie jest bardzo mocno naciągana. Kupowanie roweru starszego niż 1-2 letniego bez jego obejrzenia to loteria. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okicze2 Napisano 29 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2018 Z uwagi na to, ze miałem już giant once. Używanego tez kupionego z dostawa i byłem bardzo zadowolony jestem skłonny bardziej giantowi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lederfox34 Napisano 29 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2018 Tyle że musisz sprawdzić rozmiarowke bo to 56rama,dwa że karbon (plus starszy) co akurat u mnie jest zawsze z lekką dozą wątpliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okicze2 Napisano 30 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2018 Mówił gość, ze od 175 do 190 ja mam akurat 177,178 wiec mysle, ze powinno być ok. Starszy karbon ma większe prawdopodobieństwo pęknięcia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lederfox34 Napisano 30 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2018 Może byc już zmęczony lub uszkodzony. O karbonie w szosie używanej są tematy i są za i przeciw głosy. Większość jednak punktuje za sprawdzonym źródłem. (nie handlarzem sprowadzajacym towar z innych salonów czy krajów) np z Włoch rowery budzą wątpliwości bo często używane są przez młodzików czy inne zespoły i biorą udział w kraksach a potem są wypychane jako super okazje. (to przykład) osobiście kupić karbon tak ale od kogoś kogo znam wiem jak jeździł i jak dbał. Wg mnie duża rozpiętości, warto sobie poszukać użytkownikow opinii czy geometrii. Różnice aż tylu cm są jak dla mnie podejrzane. Potwierdza to fakt że warto by było się przymierzyć. Kiedys mój znajomy ścigał info o rowerze od źródła czyli producenta. Wycofany model Treka. Może da się podobnie. W tym ustawieniu kierownicy nie wróżę też dobrej jazdy w odczuciach z klamkomanetkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okicze2 Napisano 30 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2018 Zostawiam na razie używane rowery. Biorę 3 tysiące i idę do alpebike w Tychach. Może tam coś wybiorę. Dzięki za odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lederfox34 Napisano 30 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2018 Masz u nich Speca Aleza, E5 (ewentualnie E6) wiem ze podstawa wyposażenie (chyba nowy Claris) ale godzinami można jechać na nich, bardzo wygodne i komfortowe. W budzecie bez złotówki (chyba ze dolicz rabat o ktory zawsze warto zapytać) Poniżej budzetu Vento 2 to fajna opcja na pół na pół endurance a sport. Scott Speedster 30 powyżej ale moze coś utargować można na Tiagrze (starszej wersji), jak rozważasz wariant sport. Dobrą opcją byłby Vento 3 ale jest 4ka, jesli coś opuszczą do ceny 3400/ 3300 to dobra opcja. Internetowo (https://www.ceneo.pl/47184022) http://www.alpebike.pl/rower-kross-vento-40-czarno-niebieski-poly-16-p-6520.html Zależy co ci podpasuje. Jakie bedą realnie rozmiary. Wybór bedziesz miał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okicze2 Napisano 30 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2018 Wróciłem ze sklepu z Rowerem Scott Speedster 30. Cena 2999 zł. Rozmiar L dziękuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lederfox34 Napisano 30 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2018 szybko i konkretnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.