Skocz do zawartości

[szosa] Którą szose wybrać

okicze2

Rekomendowane odpowiedzi

W obu przypadkach masz handlarzy co z doświadczenia powinno skłonić do zobaczenia roweru na oczy. Z podtytułu wspomnianego Szajbajka są serie jak nie wtopić z kupnem przez internet. Jak sprawdzić rower, też po dosyłce. Zgadzam się z kolega ze warto zainteresować się Focusem. Ma chyba półbiegi (korba a klamkomanetki) ale to nie problem bo samodzielnie ustawiasz sobie linię łańcucha poprzez przednią przerzutkę.(dodatkowy klik czy jak to nazwać) Kompakt z kasetą do prawie wszystkiego. 

Fajny egzemplarz ze tę cenę. 

Może byc już zmęczony lub uszkodzony. O karbonie w szosie używanej są tematy i są za i przeciw głosy. Większość jednak punktuje za sprawdzonym źródłem. (nie handlarzem sprowadzajacym towar z innych salonów czy krajów) np z Włoch rowery budzą wątpliwości bo często używane są przez młodzików czy inne zespoły i biorą udział w kraksach a potem są wypychane jako super okazje. (to przykład) osobiście kupić karbon tak ale od kogoś kogo znam wiem jak jeździł i jak dbał. 

Wg mnie duża rozpiętości, warto sobie poszukać użytkownikow opinii czy geometrii. Różnice aż tylu cm są jak dla mnie podejrzane. Potwierdza to fakt że warto by było się przymierzyć. 

Kiedys mój znajomy ścigał info o rowerze od źródła czyli producenta. Wycofany model Treka. Może da się podobnie.

W tym ustawieniu kierownicy nie wróżę też dobrej jazdy w odczuciach z klamkomanetkami. 

Masz u nich Speca Aleza, E5 (ewentualnie E6) wiem ze podstawa wyposażenie (chyba nowy Claris) ale godzinami można jechać na nich, bardzo wygodne i komfortowe. W budzecie bez złotówki (chyba ze dolicz rabat o ktory zawsze warto zapytać)

Poniżej budzetu Vento 2 to fajna opcja na pół na pół endurance a sport.

Scott Speedster 30 powyżej ale moze coś utargować można na Tiagrze (starszej wersji), jak rozważasz wariant sport. 

Dobrą opcją byłby Vento 3 ale jest 4ka, jesli coś opuszczą do ceny 3400/ 3300 to dobra opcja. Internetowo (https://www.ceneo.pl/47184022)

http://www.alpebike.pl/rower-kross-vento-40-czarno-niebieski-poly-16-p-6520.html

Zależy co ci podpasuje. Jakie bedą realnie rozmiary. Wybór bedziesz miał :) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...