Skocz do zawartości

[buty] do platform Five Ten Freerider Canvas 2018 czy warto?

Track

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,  jeździ ktoś w tych butach i wypowie się co do ich trwałości oraz wygody. A może znacie jakieś inne modele trzymające dobrze z platformami ?

2169769_1.vhinyuf58i.jpg

Napisano

Kupiłem tydzień temu freeridery ale w innym kolorze. Miałem wcześniej model Impact(ten bardziej zabudowany) i trzymanie jest takie samo, czyli jak na kleju. Jak dla mnie są wygodne, porównuje je do zwykłych butów sportowych, tyle że ze sztywną podeszwą.

• 3 miesiące temu...
Napisano

Trochę w nich pojeździłem i muszę przyznać że są świetne, podeszwa na pinach trzyma się rewelacyjnie, dopasowanie do stopy jest bardzo dobre, wraz z skarpetkami  Kross PRS Team. Twarda podeszwa, przy chodzeniu po twardym podłożu wydaje odgłosy stukania, ale kto by tam się tym przejmował. Imo najwygodniejsze buty do platform w jakich jeździłem:D

Napisano

Nie ma szans, jeśli moje 5.10 wytrzymają dwa sezony to będę niesamowicie szczęśliwy. Ale używając ich zgodnie z przeznaczeniem (czyli cioranie po górach na platformach z mocno wystającymi pinami) są to buty na jeden sezon. 

Napisano

Nie jeżdżę jakoś specjalnie wyczynowo, tym bardziej w górach, ale podejrzewam że przy moim stylu jazdy jakieś trzy sezony pociągną. Dotychczas zrobiłem na nich około 1,2 kkm, podeszwa zrobiła się trochę bardziej miękka, elastyczna. Jak mają być do ostrzejszej rąbanki to myślę, że dwa sezony na pewno wytrzymają.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...