- 0
Skaczące pedały/ luzy
-
Podobna zawartość
-
- 3 odpowiedzi
- 483 wyświetleń
-
[Hamulce] Połączenie klamki Magura mt sport z zaciskiem Mt5
Przez Patryk15678,
- magura
- magura; mt
- (i 3 więcej)
- 1 odpowiedź
- 748 wyświetleń
-
- 4 odpowiedzi
- 478 wyświetleń
-
- 2 odpowiedzi
- 591 wyświetleń
-
- 2 odpowiedzi
- 1 268 wyświetleń
-
Pytanie
Gość BlackError
Witam.
Wyciągałem po zimie rower ze swojego schowka i uznałem że muszę go umyć, bo ostatni rok zakoczyłem jazdą w błocie, które zostało na rowerze i utworzyło skorupę w wielu miejscach - wiem że powinienem umyć go od razu po jeździe w zeszłym roku, ale całkowicie o tym zapomniałem.
No wiec zacząłem go myć i żeby to zrobić odkręciłem koła ( musiałem umyć błotniki od wewnątrz ). Po skręceniu wszystkiego z powrotem i wyregulowaniu przerzutek - shimano nexus 8 w piaście - podczas jazdy okazało się ze skaczą mi pedały na 8 przerzutce. Jadąc co chwilę mam luz na pedałach. Sprawdziłem wszystko. Kupiłem specjalny klucz do sprawdzania rozciągnięcia łańcucha ale wszystko ok. Zębatki tak samo. Mam wrażenie że to cały czas coś z ustawieniem koła lub przerzutki.
Sąsiad który w dzieciństwie zajmował się rowerami razem ze swoim ojcem, po zapytaniu go o opinie stwierdził że to wina piasty, że pewnie wyrobiły się zębatki wewnątrz.
Ale byłoby to dla mnie dziwne, bo zeszły sezon było wszystko ok, i nagle teraz jak grzebać kręcić przy rowerze ( ale nie znam się na tym tak dobrze, posiłkuje się filmikami na YT) to przestało coś działać. To raczej moja wina bo coś źle wyregulowałem, a sam sprzęt będzie ok. Tylko właśnie co mogłem źle wyregulować?
1 odpowiedź na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.