Habibek Napisano 30 Października 2006 Udostępnij Napisano 30 Października 2006 Witam, zastanawiam się nad kupnem przedniej przerzutki jak ta Sram 9.0 Przerzutka ma atrakcyjną cenę ale obejma ma średnicę 28,6 mm podczas gdy rura w mojej ramie ma 31,8 mm. Czy będę mógł jakos naciągnąć (rozciągnąć) tą w końcu kompozytową obejmę tak, by dopasowała się do szerszej rury? Nie będe jej naciągał aż tak, by obejmy stykały się ze sobą - zakładam raczej użycie dłuższej śruby zamykającej. Ma ktoś z Was jakieś doświadczenia z takim działaniem? Jeśli tak, prosze o radę. Warto zaryzykować? Czy to się uda? Pozdrwiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żbik Napisano 30 Października 2006 Udostępnij Napisano 30 Października 2006 Bez szans... Próbowałem i nie da się. Nie naciągniesz tak obejmy.... Pęknie w 99,9%... (potrafi peknąć nawet przy prawidłowej średnicy obejmy przy zbyt mocny skręceniu...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 30 Października 2006 Udostępnij Napisano 30 Października 2006 Suszarką techniczną by się dało naciągnąć obejmę ale dziury nie będą w jednej linii i śruba ci nie wejdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Habibek Napisano 31 Października 2006 Autor Udostępnij Napisano 31 Października 2006 Ośrubę raczej się nie boję, zrobiłbym sobie śrubę pod to mocowanie konkretnie. Martwiłem się właśnie tym pęknięciem potencjalnym. Szkoda - skoro Żbik próbował, to nie będę ryzykował 45 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.