Merkos Napisano 26 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2018 witam Doradźcie proszę gdzie i jaką osłonę kupić korby sora fc-3550. Kupiłem pierwszą w zyciu szosę i dla mnie to porażka jezdzić bez osłony. już jedną nogawkę spodni podarłem 3 razy :/ Może wiecie jakie zamienniki będą pasować, jeśli nie ma oryginału? dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitof Napisano 26 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2018 Istnieje oryginał: https://www.sjscycles.co.uk/chainsets/shimano-sora-fc3550-chain-guard-fixing-bolts-50t-y1nb98100/ Na stronie masz podany oficjalny nr części. Roześlij zapytanie do naszych sklepów internetowych i/lub jakiegoś lokalnego Shimano Service Center. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merkos Napisano 14 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2018 No i mam problem. Poprosiłem znajomego żeby kupił mi tą osłonę z uk. dokładnie z tego sklepu co post wyżej i chyba nie pasuje. Ponieważ na zębatce nie ma otworów do montażu, i zgłupiałem czy zębatki do korby fc 3550 były sprzedawane w dwóch wersjach z dodatkowymi otworami na osłonę i bez, czy trzeba może przewiercić. Tutaj zdjęcia z zamontowaną osłoną z netu oraz jak wygląda sama osłona i jak wygląda zębatka :/ Może ktoś doradzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek232 Napisano 14 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2018 Tak, są wersje zębatek z możliwością montażu osłony lub bez http://si.shimano.com/pdfs/ev/EV-FC-3550-3413.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merkos Napisano 14 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2018 myślicie jeśli nagwintuje tą górną zębatkę to coś się może stac? osłabi się zębatka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drozda Napisano 14 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2018 Oprócz gwintowania trzeba też zrobić frezy pod gniazda śrub ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merkos Napisano 14 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2018 z tego wynika że do mojej korby jednak nie ma osłony na tym świecie :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kekacz Napisano 15 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2018 Za to są opaski na nogawki, które świetnie zdają egzamin w takich przypadkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzpiceR Napisano 17 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2018 Generalnie to na szosie jeździ się "w obciślakach" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gawel76 Napisano 17 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2018 23 minuty temu, SzpiceR napisał: Generalnie to na szosie jeździ się "w obciślakach" Jak będzie jeździł w luźnych, to co mandat dostanie. Spotykam po drodze wiele osób jeżdżących w długich spodniach i koszulach. Nie zawsze rower służy do bicia rekordów prędkości, czasami ludzie używają go jako środka transportu do pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter233 Napisano 17 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2018 Za to sora jest grupą typowo szosową i założenia jest do bicia rekordów (powiedzmy :P) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goTomek Napisano 17 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2018 1 godzinę temu, Gawel76 napisał: Jak będzie jeździł w luźnych, to co mandat dostanie Nie, tylko podrze sobie spodnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gawel76 Napisano 17 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2018 Teraz, goTomek napisał: Nie, tylko podrze sobie spodnie To fakt. Reasumując źle dobrał rower do spodni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.