Skocz do zawartości

[Piasty]Reborn Blodlines

Autor

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

z twoją masą to szukał bym raczej czegoś na 32szprychy, a co do tego czy ta piasta nadaje się dla bikera ważącego 41 kg, pewnie tak (niemal jestem pewny że jej szybko nie uszkodzisz), chociaż samej piasty nie znam. wg mnie lepiej kupić taką piastę: novatec

pozdrawiam

Napisano

Reborny to dobry wybór, szczególnie seria Bloodlines/ Bloodlines Pro. Przemyśl zakup - dość częstą przypadłościa piast Reborna jest luzowanie się konusów. Ogólnie piasta dobra ale tak jak wspomniał kolega wyżej - przemyśl coś na 32H. Pozdr.

Napisano

dezerter, kolega waży 41 kg, więc nic nie zrobi ani novatecowi ani Rebornowi, a novatec jest lżejszy.

lekkość koła ma znaczenie (100g zdjęte z koła jest o wiele bardziej odczuwalne niż 100g np na mostku czy ramie).

ja nie neguje że reborn być może jest dobrą piastą, ja po prostu nie miałem z nią styczności, a poza tym doradzam koledze tak aby miał też lekki sprzęt, a przy jego masie to praktycznie każda część wytrzyma (no może poza jakimiś częściami z makrokesza).

pozdrawiam i nadal twierdzę że novatec jest dla kolegi najlepszym rozwiązaniem

Ślawus

Napisano

No przód reborn jak i novatec robią dobre piasty, natomiast na tył obie te firmy robią ogromny sh*t którego w ogóle nie opłaca się kupować....pisze bo testowałem obie firmy....

Napisano
(100g zdjęte z koła jest o wiele bardziej odczuwalne niż 100g np na mostku czy ramie).

Akurat w przypadku piasty tak nie jest, bo leży ona praktycznie na osi obrotu :)

Napisano

Ślawus Chodzi Ci o tzw. masę rotującą? Rzeczywiście istnieje taki efekt jednak największe znaczenie ma w okolicy obręczy ( obręcz opona dętka ) czyli tam gdzie promień koła jest największy, przy pieście gdzie promień jest najmniejszy efekt ten jest znikomy. Jeśli do tego dodać że różnica w wadze jakieś 50 gram to wątpie żeby wyczuł różnicę. Oczywiście i tak lepiej mieć 50 gram lżej niż ciężej :)Jeszcze jedna uwaga, Reborn jest w dwóch wersjach, Pro jest lżejsza i o ile dobrze pamiętam waży ok 230 g bez zacisku( ważone przy mnie w sklepie ). Wg mnie bierz tę piastę która bardziej Ci sie podoba ew. która dostaniesz taniej ponieważ reprezentują podobny poziom a różnica w wadze ( jeśli weźmiesz Pro ) jest znikoma.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...