Bruno824 Napisano 25 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2018 Witam, mam problem z hamulcem, ponieważ jeden z tłoczków bardzo delikatnie cieknie, zdarzyło się to po tym jak jeden z tłoczków został za bardzo wysunięty..:( łyżka do rowerow z powrotem wcisnąłem tloczki, niestety jeden z nich zaczął delikatnie cieknąć, pocić się, hamulec tak czy siak był do odpowietrzania bo słabo działał, ale co teraz? Zacisk nadaje się do śmietnika czy jest szansa to naprawić? Poniżej filmik jak to wyglada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flork456 Napisano 26 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2018 Mam podobnie i to co się rozpatrzyłem w temacie. Shimano nie udostępnia uszczelnień luzem. Więc zacisk do d.....y Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 26 Kwietnia 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2018 Wytrzyj dokładnie do sucha i sprawdź ponownie. Może to tylko pozostałości po oleju który się wydostał po wypchnięciu tłoczka. Jeśli jednak cieknie to zapraszam tutaj: http://ggtrading.pl/kontakt/ Dorobią uszczelki, wg. danych: uszczelka R15 M20,8X25, 1X2 NBR. Co do kosztów to trzeba pytać, ja płaciłem niecałe 8pln/szt, ale to było dobre kilka lat temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruno824 Napisano 26 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2018 Ta uszczelka w zacisku m596 to dokładnie ten model co napisałeś? Taka potrzebuje u nich zamówić? Czyli R15 M20,8X25,1X2 NBR? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 26 Kwietnia 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2018 Na pewno Ci nie powiem, bo ja zamawiałem do BR585, ale wydaje mi się że 596ki mają taką sama średnicę tłoczków. Dla pewności można im wysłać stare uszczelki na wymiarowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruno824 Napisano 26 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2018 Jeszcze pytanko takie, żeby nie zakładać kolejnego postu. Czy klamka z hamulca shimano m395 będzie chodzić prawidłowo z zaciskiem shimano m6000? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 27 Kwietnia 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2018 Będzie. Klamki Shimano są kompatybilne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PumaBranco Napisano 7 Maja 2019 Udostępnij Napisano 7 Maja 2019 Witam wiem że trochę czasu temu był poruszany problem .. Ale czy macie wymiar uszczelek do tego zacisku .. I jakie były koszty dorobienia ? Mam ten sam problem .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 7 Maja 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Maja 2019 Oznaczenie R15 M 20.8x25.1x2 NBR. Ja płaciłem niecałe 15pln za 2 sztuki, ale to było w 2011. Także pisz do GG trading ile teraz sobie krzyczą za uszczelki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel2208 Napisano 7 Maja 2019 Udostępnij Napisano 7 Maja 2019 U mnie do tej pory jak pocił się zacisk to wystarczyło wyczyścić uszczelki. Pierwszym razem rozbierałem zacisk, wyczyściłem wszystko i po złożeniu było ok. Ostatnio ponownie zaczął się delikatnie pocić. Mycie zacisku szczoteczką do zębów ze skróconym włosiem na około tłoczków rozwiązało problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kreick Napisano 22 Maja 2020 Udostępnij Napisano 22 Maja 2020 @pawel2208 - normalnie wyciągnąłeś tłoczki i potem je wsadziłeś z powrotem? Mam problem z jednym tłoczkiem w nowych Deore i myślę czy by ich nie rozebrać, ale obawiam się trochę, że nie uda mi się wsadzić potem tłoczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel2208 Napisano 22 Maja 2020 Udostępnij Napisano 22 Maja 2020 (edytowane) Tak, wyjmowałem tłoczki, aby wyczyścić dokładnie uszczelki, z tym, że w hamulcach SRAM. Po złożeniu trzeba trochę więcej czasu poświęcić na odpowietrzanie. Edytowane 22 Maja 2020 przez pawel2208 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi