Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, mam problem z hamulcem, ponieważ jeden z tłoczków bardzo delikatnie cieknie, zdarzyło się to po tym jak jeden z tłoczków został za bardzo wysunięty..:( łyżka do rowerow z powrotem wcisnąłem tloczki, niestety jeden z nich zaczął delikatnie cieknąć, pocić się, hamulec tak czy siak był do odpowietrzania bo słabo działał, ale co teraz? Zacisk nadaje się do śmietnika czy jest szansa to naprawić? Poniżej filmik jak to wyglada. 

• Mod Team
Napisano

Wytrzyj dokładnie do sucha i sprawdź ponownie. Może to tylko pozostałości po oleju który się wydostał po wypchnięciu tłoczka.

Jeśli jednak cieknie to zapraszam tutaj:

http://ggtrading.pl/kontakt/

Dorobią uszczelki, wg. danych: uszczelka R15 M20,8X25, 1X2 NBR.

Co do kosztów to trzeba pytać, ja płaciłem niecałe 8pln/szt, ale to było dobre kilka lat temu.

• Mod Team
Napisano

Na pewno Ci nie powiem, bo ja zamawiałem do BR585, ale wydaje mi się że 596ki mają taką sama średnicę tłoczków. Dla pewności można im wysłać stare uszczelki na wymiarowanie.

• 1 rok później...
Napisano

Witam wiem że trochę czasu temu był poruszany problem .. Ale czy macie wymiar uszczelek do tego zacisku .. I jakie były koszty dorobienia ? Mam ten sam problem ..

Napisano

U mnie do tej pory jak pocił się zacisk to wystarczyło wyczyścić uszczelki. Pierwszym razem rozbierałem zacisk, wyczyściłem wszystko i po złożeniu było ok. Ostatnio ponownie zaczął się delikatnie pocić. Mycie zacisku szczoteczką do zębów ze skróconym włosiem na około tłoczków rozwiązało problem.

• 1 rok później...
Napisano

@pawel2208 - normalnie wyciągnąłeś tłoczki i potem je wsadziłeś z powrotem? Mam problem z jednym tłoczkiem w nowych Deore i myślę czy by ich nie rozebrać, ale obawiam się trochę, że nie uda mi się wsadzić potem tłoczka.

Napisano (edytowane)

Tak, wyjmowałem tłoczki, aby wyczyścić dokładnie uszczelki, z tym, że w hamulcach SRAM. Po złożeniu trzeba trochę więcej czasu poświęcić na odpowietrzanie.

Edytowane przez pawel2208