cubson Napisano 25 Kwietnia 2018 Napisano 25 Kwietnia 2018 Kupiłem nowy rower: aluminiowa rama, aluminiowa sztyca. Nie mogę wyciągnąć sztycy z ramy, siedzi w miejscu.
Mod Team michuuu Napisano 25 Kwietnia 2018 Mod Team Napisano 25 Kwietnia 2018 Zakładam, że zacisk odkręciłeś. Próbowałeś ruszyć jednocześnie kręcąc? Jak się nie da po dobroci to serwis niech się męczy.
Waza Napisano 25 Kwietnia 2018 Napisano 25 Kwietnia 2018 Nowy rower, czyli ze sklepu, czy nowy dla Ciebie ale wcześniej używany?
cubson Napisano 25 Kwietnia 2018 Autor Napisano 25 Kwietnia 2018 Nówka, nie śmigana, bezpośrednio po przyjeździe kurierem. Chyba zrobię reklamację, mam prawo. Kręcenie nic nie daje, WD czterdziesty nic nie daje. Oczywiście, że zacisk popuściłem na maksa.
Waza Napisano 25 Kwietnia 2018 Napisano 25 Kwietnia 2018 W takim razie rzeczywiście, trzeba reklamować, a nie bawić się z serwisem. Myślałem że może kupiłeś używany rower i zrobił się zimny spaw, bo poprzedni właściciel nie posmarował sztycy pastą montażową albo chociaż odrobiną smaru. Być może kupiłeś model z wcześniejszego rocznika i przez długi czas silnie zaciśnięta sztyca, włożona w ramę na sucho, zespoliła się z podsiodłówką. Co prawda, niektórzy twierdzą, że zimny spaw robi się tylko pomiędzy stalą a aluminium, ale ja mam inne doświadczenie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.