Petros601 Napisano 25 Kwietnia 2018 Napisano 25 Kwietnia 2018 Witam Zastanawiam sie pomiedzy Giant Roam 2 i Cube Nature Pro/Exec Wszystkie maja taki sam amortyzator.. 1. Ktory z tych rowerow jest bardziej wygodny a ktory bardziej sportowy? (musze kupic online) Stary Rower fitnesowy byl zbyt malo wygodny (mialem obolale nadgarstki). Mam nadzieje ze te crossy sa wygodniejsze? 2. Cube Nature Pro kosztuje 2400 zl a Cube Nature Exec 2700zl. Oplaca sie dac 300zl wiecej? Lepszy jest chyba tylko naped... 3. Bede jezdzil 50% po szutrze i 50% asfalt. Mam w planie w lipcu wycieczke 250km po asfalcie. Czy na dalekie wycieczki asfaltowe trzeba zmienic w Cube Nature opony na bardziej szosowe? (standard to Schwalde Smart Sam 44mm - bardziej terenowe)
Pitof Napisano 25 Kwietnia 2018 Napisano 25 Kwietnia 2018 Witam, ad.1 Żaden z nich nie jest specjalnie sportowy, bo crossy z zasady zapewniają zrelaksowaną pozycję podczas jazdy. Tak ogólnie to Giant jest rowerem dłuższym. Któryś z nich, z jakiś względów, może być dla akurat dla Ciebie wygodniejszy, ale bez przymiarki, na podstawie samej tabelki z geometrią, nie da się zgadnąć. ad.2 Ja bym dopłacił. ad.3 Musieć to nie musisz, ale możliwe, że te Smart Samy na asfalcie będą trochę hałasować. Generalnie 44mm, jak na rower crossowy, to szeroka opona.
Petros601 Napisano 26 Kwietnia 2018 Autor Napisano 26 Kwietnia 2018 Czy Cube nature Exec nie jest troche ciezki ? 13,5 kg Majac do wyboru w tej samej cenie Cube nature Exc i Giant Roam 1 co jest lepsze (pod wzgledem technicznym)
Pitof Napisano 26 Kwietnia 2018 Napisano 26 Kwietnia 2018 Nature Exc swoje waży, ponieważ ma nadal ten sam model amortyzatora. SR Suntour NEX to niskiej jakości konstrukcja o pokaźnej wadze 2,5 kg. Samo przejście na lepszy napęd Deore niewiele zmienia w kwestii ciężaru całego roweru. Giant Roam 1 jest zdecydowanie lepszym wyborem, właśnie ze względu na amortyzator. Dostajesz powietrzny widelec, który jest zauważalnie lżejszy, możesz go napompować pod swoją wagę i generalnie jest lepszej jakości niż NEX.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.