Slasher77 Napisano 24 Kwietnia 2018 Napisano 24 Kwietnia 2018 Witam. 2 miesiące temu miałem problem z przebitą detka, ale była to wina szprych w kole. Kupiłem nowe koło, szprychy nie maja zadnego dojscia do detki. Nowa detka, koło nowe. Pojezdzilem moze z 3 dni. Wrocilem do domu rower odstawilem do garazu, rano przychodze kapec w rowerze, detka przebita okolo 2cm od wentla. Kupilem nowa opone, wszystko nowe detka opona kolo. Dzisiaj wracalem spod szkoly, wyjezdzajac mialem normalne kolo, ujechalem okolo 2km i nagle poczulem ze wychodzi powietrze, zsiadlem z roweru patrze opona przebita. Nic nie robilem nie jezdzilem na 1 kolku, po prostu jechalem droga. W czym tkwi problem? Drugi raz to samo, o co chodzi? Jutro sprawdze czy tez przebilo sie kolo wentla czy gdzies indziej. Nie jest to przetarcie jest to po prostu dziurka.
Pablo59 Napisano 24 Kwietnia 2018 Napisano 24 Kwietnia 2018 Jeśli nic nie wymacałeś we wnętrzu opony to może masz wesołych "kolegów" w szkole ?
Slasher77 Napisano 24 Kwietnia 2018 Autor Napisano 24 Kwietnia 2018 Jesli byliby to koledzy to czemu ujezdzam 2km i dopiero wtedy to sie dzieje?
Dziubek Napisano 24 Kwietnia 2018 Napisano 24 Kwietnia 2018 Obręcz nie ma zadzoirów ? Dokładnie czyścisz oponę przy zmianie dętki ? Ciśnienie w kole w normie ? Może dołóż kilka groszy i kup dętkę antyprzebiciową. Ja używałem przez długi czas Michelin Protek Max. Cudo to nie jest, ale z małymi dziurkami zdawało u mnie egzamin.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.