lysyadin Napisano 24 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2018 Witam, Od jakiegoś czasu korzystam z pomiaru mocy Stages Ultegra 6800, sparowany jest on z moim komputerkiem V650 od Polar. Otóż, wykonując jakikolwiek trening czy to na rolce czy w plenerze, mam bardzo częste spadki mocy aż do zera (takie sekundowe) i nie jest to spowodowane brakiem kręcenia, bo kadencja jest stała. O ile w trasie mogą być wahania z uwagi na warunki na dworze o tyle na rolce trzymając prędkość i kadencję +/- 3 obr/min również takie spadki DO ZERA występują i to zdarza się np co kilka- kilkanaście sekund! Jako ciekawostkę dodam, że posiadam też zegarek V800 od Polara i takich spadków nie mam! Czy korzysta ktoś z podobnej konfiguracji Polar - Stages i ma albo i nie ma takich problemów? Dodam, że pomiar oddałem na testy - wyszły pozytywne (co v800 potwierdza), jestem również w kontakcie z Polar - jeszcze do końca nie wiedzą dlaczego tak się dzieje. Proszę o jakieś porady, Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysyadin Napisano 27 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2018 Dla zainteresowanych - jak Polar obiecał - tak zrobił. Wypuścił aktualizację, w której poprawiono wykresy zwłaszcza mocy, dodano TSS, IF, NP oraz segmenty Strava Live. Teraz komputerek wymiata po całości! Temat do zamknięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.