lysyvincent Napisano 23 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2018 Witam. Posiadam rower Kross Level R1 z wyżej wymienionym amortyzatorem. Najechałem na sporą dziurę z prędkością około 25 km/h i wyskoczył mi korek od blokady. Po włożeniu korka na miejsce i przekręceniu go w pozycję "lock" amortyzator nadal się ugina. Jechałem z otwartą blokadą. Moja waga to 90 kg. Rower ma przejechane niecałe 300 km. Chciałbym się dowiedzieć czy jest szansa na naprawę tej usterki w serwisie, czy może być to trwałe uszkodzenie? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 23 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2018 Nowy rower? Reklamuj, bo to nie jest normalne jeśli blokada była otwarta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysyvincent Napisano 23 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2018 (edytowane) Tak, kupiony w marcu w sklepie internetowym. Wcześniej działało normalnie. Dopiero po spotkaniu z dziurą przestała działać blokada. Edytowane 23 Kwietnia 2018 przez lysyvincent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 23 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2018 Możliwe że to jest twój błąd we włożeniu go z powrotem Wyciąg korek i zębatkę. Potem wsadz imbus 4mm do tego otworu gdzie wchodzi zębatka i dokręć do końca tym imbusem według wskazówek zegara I wtedy sprawdź blokadę Możliwe że po wypadnięciu korka i osadzeniu go z powrotem jest nieodpowiednio wsadzony i nawet przy zamknięciu blokady przez korek jest wciąż nie zakręcony i przez to blokady brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysyvincent Napisano 23 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2018 Ok, dzięki za radę. Sprawdzę dopiero w środę, bo nie ma mnie w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysyvincent Napisano 28 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2018 (edytowane) Dopiero po obejrzeniu filmiku na yt zdjąłem ten korek i zauważyłem, że nie ma w środku tej czarnej zębatki do blokowania. Musiała wypaść razem z korkiem i jej nie zauważyłem. Niepokoi mnie też dziwny dźwięk, jakby syczenie kiedy uginam amortyzator w miejscu. Postanowiłem, że oddam rower do serwisu. Kupie zębatkę i nowy korek, bo trochę ucierpiał podczas demontażu. Edytowane 28 Kwietnia 2018 przez lysyvincent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 28 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi