Marcin86. Napisano 23 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2018 https://m.olx.pl/oferta/rower-kolarka-shimano-altus-szosa-kolarzowka-tanio-CID767-IDtFybF.html Witam czy warto kupić taki rower ??jestem początkujący dziennie robię 30km Teraz jeżdżę na rowerze górskim ale ciężko się jeździ a ja ciągle po asfalcie jeżdżę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
teraw Napisano 23 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2018 Najpierw to ile masz wzrostu? Bo ten rower jest b. duży. Ponadto to jest jakiś wynalazek, stara, prawie zabytkowa rama od szosówki z założonym osprzętem górskim, historycznymi manetkami na ramie, przestarzałą kierownicą, dziwnym "kanapowym siodłem... Wiadomo, cena niska, ale zastanów się, czy nie kupisz sobie problemów zamiast roweru, nową prostą szosę można kupić w sklepie za 1200 zł, będzie pewnie cięższa, ale na pewno nowocześniejsza, mniej problemowa i bardziej spójna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KurczakNorris Napisano 23 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2018 Ten rower to taki przełajowy nieco starej daty, bo hamulce ma cantilever a nie dualpivot jak w typowym szosowym. Może być całkiem niezły na początek. Nie kosztuje wiele, na zdjęciach wygląda nieźle. Jesteś z Rzeszowa (ja też pochodzę z Miasta Wielkiej P.:)). Pójdź do tego sklepu, zobacz sam, jeśli rama pasuje i napęd nie zużyty, negocjuj cenę i go weź. Może to być ciekawa baza do jakichś delikatnych modyfikaci na przyszłość (np.napęd 1xXX, szersza opona). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin86. Napisano 23 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2018 Mam 186cm wzrostu jestem początkujący więc nie chce inwestować nie wiadomo ile jestem z Tyczyna ale pracuje i dojeżdżam do Rzeszowa do pracy szukam szybszego roweru od górskiego i nie wiem czy warto go kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KurczakNorris Napisano 23 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2018 Po prostu idź tam i się przymierz do niego, przejedź się te klilkaset metrów, zobaczysz sam. Na tłuczenie do roboty te 20 KM dziennie, żeby zobaczyć różnicę w jeździe na MTB a na kole 28 z cieńszą oponą i baranem wystarczy. Pod warunkiem, że rozmiar ramy Ci będzie odpowiadał. A może gość wypożyczy Ci go za jakąś kaucją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 23 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2018 Opony są do wymiany na start, bo tylna jest popękana na obwodzie - ktoś na zbyt niskim ciśnieniu jeździł. Na moje oko to rama będzie dla Ciebie za duża, ale dokładnego rozmiaru nie podano, bo długość górnej rury to nie rozmiar. Jeździłeś kiedyś na "baranku" tak nawiasem mówiąc? Może lepszy byłby jakiś cross dla Ciebie? Crossów jest większy wybór, a przesiadka z obecnego roweru nie będzie szokiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin86. Napisano 23 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2018 Nie jeździłem na baranku niestety ale zawsze chciałem spróbować dziś pójdę i zobaczę co i jak zależy mi na szybkiej jeździe bo jeżdżę coraz więcej a nie chce odrazy 1200 wydać a za 2 miesiące będzie stał bo mi się znudzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 23 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2018 A w drugą stronę może być tak, że tanim rowerem się zrazisz do szosy, bo rama niedopasowana, nie wygodnie, a biegi zmienia się gdzieś między nogami. A może mógłbyś gdzieś wypożyczyć kolarkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin86. Napisano 23 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2018 Nie wiem poszukam na internecie albo kolegów popytam dziś pojadę to zobaczę koleś ma dużo rowerów może coś innego będzie miał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 23 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2018 Skoro budżet mały, stan roweru nieznany a jeden już masz, to moim zdaniem najzwyczajniej zainwestuj w przynajmniej opony do już posiadanego roweru. Jakieś Kendy Kwest za 50pln kupisz i dojdziesz do wniosku, że możesz jeździć tym co masz. A przynajmniej nic Ciebie nie zaskoczy. Kupując stary, budżetowy rower możesz się wpakować na minę i moim zdaniem więcej ryzykujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 23 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2018 na takim już troszkę polatasz ale jest o 1k droższy https://www.olx.pl/oferta/szosa-red-bull-ultegra-6600-duraace-r-54-CID767-IDtkV5R.html#6f71b6c7d7 pozdrower Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi