flak Napisano 23 Kwietnia 2018 Napisano 23 Kwietnia 2018 Potrzebuję uniwersalnego odtłuszczacza, rowerowe preparaty są za drogie. Zastanawiam się nad jakimś w aerozolu i ciekawi mnie czy używacie przeważnie rowerowych czy może kupujecie preparaty do samochodów itp. Jeżeli tak to jakie? Proszę o pomoc.
Gość Napisano 23 Kwietnia 2018 Napisano 23 Kwietnia 2018 Alkohol izopropylowy (IPA) - mozna nawet rozmieszac 1:1 z wodą .
flak Napisano 23 Kwietnia 2018 Autor Napisano 23 Kwietnia 2018 Mogę to przelać do butelki z rozpylaczem i rozpylać na elementy tłuste. Powiedzmy, że chcę hamulce odpowietrzyć i obok manetki delikatnie wydostanie się płynu hamulcowego. Czy mogę w miejsce ogólne manetki popsikać, czy może to jest niebezpieczne dla ramy, koloru kierownicy itp.?
Gość Napisano 23 Kwietnia 2018 Napisano 23 Kwietnia 2018 do takich rzeczy nadaje sie idealnie. Generalnie tego uzywa sie np w elektronice do czyszzenia ukladów, jest tez mocno popularne wsród car detailerów, do np odtluszcania lakierow przed woskowaniem, Nienależny tylko tego wdychać za duzo, inhalacje są niezdrowe Ja oprócz smaochodow, stosuje to na okna w domu i lustra
hawer13 Napisano 23 Kwietnia 2018 Napisano 23 Kwietnia 2018 Ja polecam w spreju niemiecki środek ELSINGHORST Bremsen-Reiniger 500ml. Koszt około 6zł. Używamy tego do odtłuszczanie elementów maszyn szyjących we firmie a wiadomo że tkaniny muszą być idealnie czyste.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.