Skocz do zawartości

[odłuszczacz] jaki preparat

flak

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Potrzebuję uniwersalnego odtłuszczacza, rowerowe preparaty są za drogie. Zastanawiam się nad jakimś w aerozolu i ciekawi mnie czy używacie przeważnie rowerowych czy może kupujecie preparaty do samochodów itp. Jeżeli tak to jakie?

Proszę o pomoc.

Napisano

Alkohol izopropylowy (IPA) - mozna nawet rozmieszac 1:1 z wodą .

Napisano

Mogę to przelać do butelki z rozpylaczem i rozpylać na elementy tłuste. Powiedzmy, że chcę hamulce odpowietrzyć i obok manetki delikatnie wydostanie się płynu hamulcowego. Czy mogę w miejsce ogólne manetki popsikać, czy może to jest niebezpieczne dla ramy, koloru kierownicy itp.?

Napisano

do takich rzeczy nadaje sie idealnie.  Generalnie tego uzywa sie np w elektronice do czyszzenia ukladów, jest tez mocno popularne wsród car detailerów, do np odtluszcania lakierow przed woskowaniem,

Nienależny tylko tego wdychać za duzo, inhalacje są niezdrowe :P  Ja oprócz smaochodow, stosuje to na okna w domu i lustra :P

Napisano

Ja polecam w spreju niemiecki środek ELSINGHORST Bremsen-Reiniger 500ml. Koszt około 6zł. Używamy tego do odtłuszczanie elementów maszyn szyjących we firmie a wiadomo że tkaniny muszą być idealnie czyste.   

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...