MichuQ Napisano 22 Kwietnia 2018 Napisano 22 Kwietnia 2018 Witam, Otóż miałem wczoraj mały "wypadek" i sprawa wygląda tak że wykrzywilo mi caluśką felge w tylnym kole tak że po powrocie koło biło na lewo/prawo i przy okazji hamulce mi tarły o obręcz. Po zdjęciu opony i dętki ukazał się taki widok (Zdj, ale przed wykonaniem zdjęcia poprawiłem śrubki szprych od wewnętrznej strony obręczy co pogorszyło jeszcze efekt bo teraz felga idzie w 2 różne strony... pytanie czy da się odratować to koło oddając do serwisu na centracje, czy felga śmietnik chociaż mi się wydaję że jak da się to stuprocentowo nie wycentrują, jeśli się nie da to jaki jest koszt najtańszej felgi - Rozmiar 26 cali 1.95 Z góry dziękuję za odpowiedzi
Imar Napisano 22 Kwietnia 2018 Napisano 22 Kwietnia 2018 Obręcz do wyrzucenia, odkształciła się nie odwracalnie. Nowe kompletne koło będzie kosztować 60 złotych w górę.
TheJW Napisano 22 Kwietnia 2018 Napisano 22 Kwietnia 2018 Do śmieci. Przyzwoite koło z piastą na wolnobieg kupisz poniżej 100 zł.
seraph Napisano 22 Kwietnia 2018 Napisano 22 Kwietnia 2018 Obręcz złom, a powiem więcej - całe koło, bo nie ma sensu przeplatać najzwyklejszej piasty. Koszt nowego koła będzie niższy niż nowej piasty, szprych i zaplatania. A tak to sobie przełożysz wolnobieg i tyle.
MichuQ Napisano 22 Kwietnia 2018 Autor Napisano 22 Kwietnia 2018 Ok dzięki wszystkim, czyli tak jak myślałem ale wolałem się upewnić. Tak, to stało się na rowerze marketowym to niewiele tracę. No cóż to rower czeka na lepsze czasy bo na szczęście mam drugi rower już nie z marketu.
albrecht Napisano 22 Kwietnia 2018 Napisano 22 Kwietnia 2018 nic z tego nie będzie. Ta obręcz nadaje się już tylko na śmietnik, swoją drogą to jakaś 2 komorówka także groszowy temat.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.