Skocz do zawartości

[detka] uchodzi powietrze

dlisek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie wiem dlaczego zaczelo uchodzic mi powoli powietrze... gdy rano napompowalem to na 2 dzien byl flak. Wymienilem detke jest to samo. W czym problem?

Napisano

Żeby sprawdzić czy to nie wentyl to robimy tak :)

Ślinisz palec obficie :D potem śline nakładasz na otwór wentylka żeby zrobiła sie taka błonka :) jeżeli ona nie pęka to wentylek jest dobry a jeżeli pęknie to kup se nowy wentylek :wink:

Napisano

A komu chcialo by sie bawic w wymiane wentylka :> lepiej cala dentke kupic. Watpie zbeym mial cos wbitego bo powietrze uchodzilo by szybciej... Spokojnie jezdze na rowerze caly dzien lecz gdy sie rano budze jest juz za mieko i musze dopompowac.

Napisano

zapewne cos przebija detke w takim razie albo to cos jest w oponie albo z obreczy wynika(zadzior itp)raz mialem taki mikro kolec w oponie nie bylo go widac a powietrze schodzilo przez kilka(4-6)dni

Napisano

najpierw sprawdź gdzie jest przebita dętka (wsadź ją napompowaną do miski z wodą i zobacz gdzie wylatują bąbelki), potem obejrzyj dokładnie obręcz i oponę mniej więcej w tym miejscu gdzie jest przebita dętka (w sumie to możesz całą obręcz i oponę dokładnie obejrzeć) i będziesz wiedział co jest powodem schodzenia powietrza.

poza tym jeżeli używasz lekkich dętek, to z nich czasami fabrycznie powietrze schodzi (co prawda nie w takim stopniu, ale jednak)

pozdrawiam

Napisano

Może spróbuj wentyl wymienć miałem taki własnie problem kupiłem nową dentke opona też była nowa i za kazdym razem schodziło powietrze. W koncu zabrałem sie za wentyl i pomogło wystarczyła wymiana

Napisano

Czasem może to być z twej winy, ja przedziurawiłem 3 dętki pod rząd przy zakładaniu. I z tego powodu zakupiłem łyżki i już nie przebijam dętek, przy wymienianiu, opony lub dętki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...