dlisek Napisano 30 Października 2006 Udostępnij Napisano 30 Października 2006 Nie wiem dlaczego zaczelo uchodzic mi powoli powietrze... gdy rano napompowalem to na 2 dzien byl flak. Wymienilem detke jest to samo. W czym problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
homik Napisano 30 Października 2006 Udostępnij Napisano 30 Października 2006 Może w oponie masz coś ostrego wbite albo przyszczypujesz dętke jak ją zakładasz albo masz ostrego coś na kole To tyle mojej filozofi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QWEY564 Napisano 30 Października 2006 Udostępnij Napisano 30 Października 2006 j.w. Musisz po prostu obejżeć dokładnie obręcz etc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GZA20 Napisano 30 Października 2006 Udostępnij Napisano 30 Października 2006 Jesli używasz jednego wentyla i przełozyłeś go do nowej detki to masz juz odpowiedz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
homik Napisano 30 Października 2006 Udostępnij Napisano 30 Października 2006 Żeby sprawdzić czy to nie wentyl to robimy tak Ślinisz palec obficie potem śline nakładasz na otwór wentylka żeby zrobiła sie taka błonka jeżeli ona nie pęka to wentylek jest dobry a jeżeli pęknie to kup se nowy wentylek :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dlisek Napisano 30 Października 2006 Autor Udostępnij Napisano 30 Października 2006 A komu chcialo by sie bawic w wymiane wentylka :> lepiej cala dentke kupic. Watpie zbeym mial cos wbitego bo powietrze uchodzilo by szybciej... Spokojnie jezdze na rowerze caly dzien lecz gdy sie rano budze jest juz za mieko i musze dopompowac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dj EGG Napisano 1 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2006 mam podobny problem, wentyl jest szczelny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 1 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2006 zapewne cos przebija detke w takim razie albo to cos jest w oponie albo z obreczy wynika(zadzior itp)raz mialem taki mikro kolec w oponie nie bylo go widac a powietrze schodzilo przez kilka(4-6)dni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ślawus Napisano 1 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2006 najpierw sprawdź gdzie jest przebita dętka (wsadź ją napompowaną do miski z wodą i zobacz gdzie wylatują bąbelki), potem obejrzyj dokładnie obręcz i oponę mniej więcej w tym miejscu gdzie jest przebita dętka (w sumie to możesz całą obręcz i oponę dokładnie obejrzeć) i będziesz wiedział co jest powodem schodzenia powietrza. poza tym jeżeli używasz lekkich dętek, to z nich czasami fabrycznie powietrze schodzi (co prawda nie w takim stopniu, ale jednak) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ogór Napisano 4 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 a jak wszystko bedize ok z opona i obrecza to kup nowa detke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KuLa2030 Napisano 4 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 Może spróbuj wentyl wymienć miałem taki własnie problem kupiłem nową dentke opona też była nowa i za kazdym razem schodziło powietrze. W koncu zabrałem sie za wentyl i pomogło wystarczyła wymiana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkv Napisano 5 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Czasem może to być z twej winy, ja przedziurawiłem 3 dętki pod rząd przy zakładaniu. I z tego powodu zakupiłem łyżki i już nie przebijam dętek, przy wymienianiu, opony lub dętki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ślawus Napisano 5 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 myślę że temat wyczerpany. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.