zexus123 Napisano 21 Kwietnia 2018 Napisano 21 Kwietnia 2018 Witam mam problem z powodu ze amortyzator w moim starszym rowerze skrzypi, totalnie się nie znam więc tylko tyle moge powiedzieć i prosilbym o pomoc z tym aby przestalo skrzypieć Cytuj
seraph Napisano 21 Kwietnia 2018 Napisano 21 Kwietnia 2018 Jak długo go masz i czy kiedykolwiek go smarowałeś w jakikolwiek sposób? Jak chcesz to możesz go rozbierać, ale to co zastaniesz w środku może być traumatycznym widokiem. Wytrzeć stary syf/smar i nasmarować nowym. 1 Cytuj
ACTIVIA Napisano 21 Kwietnia 2018 Napisano 21 Kwietnia 2018 seraph miałem wczoraj klienta z takim 3 latkiem. Jak go rozebrałem to rdza zżarła prawie całe rury goleniowe - ta część co wchodzi poniżej uszczelek kurzowych. Amortek już się nie nadawał do naprawy Cytuj
zexus123 Napisano 22 Kwietnia 2018 Autor Napisano 22 Kwietnia 2018 No ten rower ma duzo lat a nasmarowywany był z 5 lat temu? Czyli pewnie rozbierać trzeba Cytuj
ACTIVIA Napisano 22 Kwietnia 2018 Napisano 22 Kwietnia 2018 No to go nawet lepiej nie rozbieraj tylko zainwestuj w nowy, bo nie serwisując amor przez 5 lat to wątpię że będzie sens go regenerować tym bardziej że to tani budżetowy amortyzator Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi