Peteby Napisano 20 Kwietnia 2018 Napisano 20 Kwietnia 2018 Witam, po raz kolejny chciałbym się Was doradzić. Ostatnimi czasy bardzo spodobała mi się praca piast takich jak Novatec, a dokładniej ich dźwięk taki jak tu :). Niestety mam ograniczony budżet i chciałbym osiągnąć taki efekt, możliwie małym kosztem. Czy jest możliwość włożenia bębenka Novatec, lub innego podobnie brzmiącego, do mojej piasty - Piasta SHIMANO FH-RM66? Jeżeli jest to możliwe, to prosiłbym o podanie linku z pasującymi bębenkami. Z góry dziękuję za pomoc.
SoloTM Napisano 20 Kwietnia 2018 Napisano 20 Kwietnia 2018 Włóż kawałek plastyku mocując do kasety w ten sposób, że jak przestaniesz pedałować to zacznie terkotać o szprychy. Wymieniając plastyk na twardszy, bardziej miękki, krótszy, dłuższy, będziesz mógł symulować różne piasty a nawet traktorek. Jeśli założysz dodatkowo na kierownicę w miejsce prawego chwytu dziecięcą rączkę z gazem która z kolei symuluje dźwięk dodawania gazu w motocyklu to z takim kompletem zaskoczysz wszystkich. Bębenek od novateca niestety nie pasuje do shimano.
cervandes Napisano 21 Kwietnia 2018 Napisano 21 Kwietnia 2018 Dobre Możesz też rozkręcić bębenek, wyczyścić go na błysk, kulki osadzić na minimalnej ilości smaru a zapadki musnąć kroplą oleju. Póki będzie działać - będzie głośniejsza.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.