djmarco83 Napisano 20 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2018 Jak by ktoś szukał fajnych błotników do swoejego 29er to polecam na przód to: http://www.zefal.com/en/mudguards-mtb/74-no-mud.html a na tył to: www.zefal.com/en/mudguards-mtb/71-deflector-rm29.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gyrill Napisano 20 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2018 A nie leci Ci przez tylny trójkąt na pięty i w napęd? Mi to zawsze przeszkadza w poszukiwaniu idealnych błotników... Bo przód wygląda wzorowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lewocz Napisano 20 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2018 Też mam taki set. Nieźle jest ale tylny RM29 jest trochę wiotki i podczas jazdy monco buja na boki przez co ochrona jest trochę gorsza. No Mud jest krótszy więc jest sporo lepiej, ale i tak ostatnio zanabyłem ZEFAL FM20 (montowany do korony) i myślę go przetestować na majówce w górach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djmarco83 Napisano 20 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2018 Dzisiaj dopiero założyłem ale po przejechaniu kilkunastu km nic nie zauważyłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 20 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2018 Może dlatego, że sucho dzisiaj jak pieprz i ani kropli z nieba nie było? Wyglądają nieźle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lewocz Napisano 20 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2018 Samemu trudno ocenić. Jadąc z tyłu i patrząc na ten błotnik widać, że chodzi na boki i siłą rzeczy ucieka poza obrys koła. Natomiast ma inne zalety, zresztą tak jak prawie wszystkie inne błotniki. Generalnie ja z tych Zefali też jestem zadolowony. Jeszcze jest kwestia tego typu, że No Mud jest pod koła 26-28. Na rowerach z oponami 29 błotnik jest już bardzo bliosko opon. Ale u mnie przy oponie 2,25 da się jechać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djmarco83 Napisano 20 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2018 Wydaje mi się, że to jest najlepsza opcja na dzień dzisiejszy. Sporo tych błotników przeszło mi przez ręce i te są najlepsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.