Thomass13 Napisano 20 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2018 (edytowane) Witam. Mam problem z rowerowym hamulcem tył v-brakee czy ten pręcik co naciaga szczeke hamulca tak że hamulec odbija teraz lata luźno Wychodzi na to że taki wypust co powodował odbicie hamulca został zerwany. Bo widac że cos sie urwało i teraz lata jak chce. Czy teraz czeka mnie wymiana ? Dodam że jakies za 20 zł komplet v-brakeów kupiłem tył przód. Pewnie czeka mnie teraz wymiana. I planuje shimano kupic komplet na jedna strone około 50 zł czy to bedzie lepszy wybór nie chce jakis tanich kupowac zeby znowu to samo sie stało za kilka miesiecy. Chyba dziadostwo kupiłem najtańsze i taki efekt.Na dołaczonym zdjeciu tam gdzie jest sruba do ustawiania hamulców był taki wypust i widac że sie element oderwał. Edytowane 20 Kwietnia 2018 przez Thomass13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomass13 Napisano 20 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2018 Czy takie v-brakee beda dobrym wyborem https://brzdy.heureka.cz/shimano-abrt-4000-fx-plus-rx43/galerie/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 20 Kwietnia 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2018 Kurde, człowieku, co Ty koza jesteś ze to "ee" na końcu piszesz? Brake. Proste. Hamulec, do sprawdzenia w słowniku Pl/Ang. V-ki Shimano są ok, możesz kupować, na pewno nie rozlecą sie od razu jak marketówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomass13 Napisano 20 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2018 Cos mi klawiatura szwankuje, czasem litery przestawia. Przepraszam za taka gafe co mi sie czasem tutaj zdarza pisząc. Dokładnie marketówka lepiej tego napisac sie nie dało. Wogole kupując coś powyżej lub około 50 zł jest lepszej jakości niz jakieś tanie rzeczy widac na oko że obsługa tego jest duzo szybsza i nie ma problemu z późniejszym demontażem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 20 Kwietnia 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2018 Ok, spoko. Kiedyś miałem V-ki Shimano, Alivio bodajże, zaraz po markrtówach i różnica jakości jest kolosalna. Na korzyść Shimano, oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi