djmarco83 Napisano 19 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2018 Mam coś takiego http://www.tektro.com/products.php?p=34 Niestety ale to skutecznie nie hamuje. Zastanawiam się nad zmianą klocków ale kiedyś słyszałem, że jak wymieniać to klocki i tarcze. Co radzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 19 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2018 (edytowane) Źle słyszałeś. W każdym pojeździe czy to rower, czy samochód czy motocykl tarcze przeżywają spokojnie kilka kompletów klocków, bo zużywają się po prostu dużo wolniej. Na dowód mogę powiedzieć, że u mnie w TEKTRO Draco założyłem właśnie 3 parę klocków. Jeśli masz tam oryginalne klocki to rzeczywiście mogą hamować słabo, bo to zwykłe organiki. Załóż sobie półmetaliczne A2Z lub Jagwire, a odczujesz poprawę. Pamiętaj tylko, że nowe klocki trzeba najpierw dotrzeć z tarczą, czyli hamować raczej spokojnie przez kilka/kilkanaście pierwszych km. Edytowane 19 Kwietnia 2018 przez seraph 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djmarco83 Napisano 19 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2018 (edytowane) Super. Dziękuję. Tak zrobię ale proszę powiedz mi, masz jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę na allegro? Edytowane 19 Kwietnia 2018 przez sznib nie cytujemy posta poprzedzającego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 19 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2018 (edytowane) http://allegro.pl/a2z-eco-klocki-polmetaliczne-shimano-deore-575-525-i6385101008.html Te pasują, a sprzedawca to oficjalny i dość znany sklep. Edytowane 19 Kwietnia 2018 przez seraph 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djmarco83 Napisano 19 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2018 (edytowane) Dzięki. Widziałem to ale zastanawiał mnie ich kolor bo na innych widziałem niebieskie. Edytowane 19 Kwietnia 2018 przez sznib nie cytujemy posta poprzedzającego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djmarco83 Napisano 19 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2018 Kupiłem te ECO. Jak przyjdą to zdam relacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fw66 Napisano 19 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2018 W specyfikacji jest informacja, że siedzą tam klocki ceramiczne. Teoretycznie lepszych nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djmarco83 Napisano 19 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2018 Dzisiaj wyciągałem i u mnie są organiki. Niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemogg Napisano 21 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2018 No i jak się spisują te ECO? Oryginalne klocki nie porywały i zamontowałem zwykłe shimano B01 bodajże i jest poprawa ale nadal nie to co chciałem. pozdrorower Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djmarco83 Napisano 21 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2018 Mi jeszcze nie przyszły więc się nie wypowiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djmarco83 Napisano 23 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2018 Przyszły, założyłem, przejechałem z 10km i... Efektu wow nie ma. Hamują lepiej ale nie tak jak bym się spodziewał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 23 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2018 Dotrzyj i wtedy stwierdzisz. Ja wczoraj akurat pierwszy maraton zaliczyłem na nowych klockach i kilka razy przy hamowaniu mi przyczepności opon brakło, ale nigdy siły hamowania. Wcześniej na A2Z też nie narzekałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djmarco83 Napisano 23 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2018 U mnie to zapewne kwestia masy zestawu. Razem ze mną waga to 140kg. Kolejne lepsze są całe metaliczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemogg Napisano 24 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2018 metaliki, no i wielokrotnego użytku bo jak zalane olejem to można je wypalić a żywica w zasadzie to tylko do kosza; i jak dalsze wrażenia z tych ECO? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djmarco83 Napisano 24 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2018 Nie jestem zadowolony z nich. Mam ebike i masa jest spora. Nie wiem, czy to może też być wina tarcz. Metalik jakie polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 25 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2018 Tylko, że metaliki to nie same zalety. Są głośniejsze, a dobrze hamują dopiero po rozgrzaniu - jak sportowe w samochodach. Może to i kwestia tarcz, a może w ogóle masy i hamulców rowerowych, bo 140 kg to już podchodzi pod masę małego motocykla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fw66 Napisano 25 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2018 Kolega ma racje. Jesli nie smigasz po górach ani w wyścigach to zakładanie metalików nie ma sensu. Jeśli półmetaliki nie działają, to przyczyny szukaj w samych hamulcach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djmarco83 Napisano 3 Maja 2018 Autor Udostępnij Napisano 3 Maja 2018 A jakie ceramiki polecacie albo np kewlarowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi