Skocz do zawartości

[Rower] Kross z kołem 27 cali - co to jest ?

AndreCho

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

zamówiłem w Martes Sport rower o takim oznaczeniu: DAMSKI ROWER MARTES BK EDIT L1 D 27 XL MSBEZ127X17W140003 KROSS (https://www.sklepmartes.pl/sporty/28929-damski-rower-martes-bk-edit-l1-d-27-xl-msbez127x17w140003-kross.html#/pe-women/rozmiar-17/kolor-msbez127x17w140003, w opisie jest że koło 27 (nie 27.5)ale opona 26x2.1. Rower jest dla 12 letniej córki o wzroście 160-165. Zasugerowałem się tym "27" i wybrałem 17 cali, mam teraz dylemat czy rower nie będzie za mały (zakładałem, że starczy na 3 lata ;)). Prośba o wyjaśnienie o co chodzi z tym rozmiarem 27 ?. W ofercie maja też 26 cali (https://www.sklepmartes.pl/sporty/28926-damski-rower-martes-bk-edit-l1-d-26-l-msbez126x17w140003-kross.html#/pe-women/rozmiar-17/kolor-msbez126x17w140003). Z góry dzięki.

Napisano

No ale jest też w sprzedaży wersja z kołem 26 cali. Nawet męskie są z podziałem na 26 i 27... :). Czyżby Martes Sport wprowadził nowy standard ;)

Napisano

my ci na to pytanie nie odpowiemy :) sprzedawcy pytaj co namieszał...

opona 26 nie wejdzie na obręcz 27 (cokolwiek by to nie oznaczało) i vice versa.

Napisano

Jeśli 2 dni trzeba czekac na odpowiedź i mają takie błędy na stronie to po co tam w ogóle chcesz zakupy robić ? Jak się cokolwiek później stanie to elaboraty popełnisz na forum czy jak ? ;) Rower kupuje się w sklepie rowerowym który wie co sprzedaje i służy później pomocą w razie czego.

Napisano
5 godzin temu, AndreCho napisał:

Wiem, wiem :). Chodziło mi o to, że może ktoś z forum kupował ten model i wyjaśni mi moje wątpliwości :)

SoloTM no przecież wyjaśniłem o co mi chodzi, nie zamierzam "elaboratować" :) , przecież mowa tu o firmie Kross (rower), która raczej jest znana na naszym rynku.. a zresztą zamknijcie ten temat, bo widzę, że macie uczulenie na wszystko co nie kupowane w "stacjonarnym sklepie rowerowym" ;)

Napisano
16 minut temu, Dokumosa napisał:

To nie chodzi o zakup wysyłkowy tylko o kupowanie totalnie kota w worku w tym przypadku ;)

Ale ja widziałem ten rower w stacjonarnym Martes-ie, tyle że nie zdążyłem przymierzyć do niego córki, bo go ktoś kupił :). Z pomiarów wyszło mi 27,5`` koło i 17`` rama, więc go kupiłem w esklepie w/w i tyle. rower można oddać do 14 dni (w sklepie stacjonarnym). Ja tylko poprosiłem o wyjaśnienie moich wątpliwości - może już ktoś kupował w w/w sklepie... hehehe naprawdę dajmy już spokój :)

Napisano

Nie mogłem się powstrzymać, oto odpowiedź ze sklepu :)

Cytat

W odpowiedzi na Pana wiadomość, chciałam poinformować że wybrany przez Pana rower: DAMSKI ROWER MARTES BK EDIT L1 D 27 XL MSBEZ127X17W140003 KROSS, jest w poprawnym rozmiarze. Przytoczona przez Pana wielkość 26``x2.1 odnosi się do opon(bieżnika). Jest to typowo górski rower przystosowany do jazdy po kamieniach, dlatego też ma dość gruby bieżnik.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...