fw66 Napisano 18 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2018 Ostatnio zdarzało się, że bębenek przy mocnym depnięciu czasami "przepuszczał" o 1 ząbek. Po otwarciu okazało się że zębatka jest już troche zjechana. To nietypowa piasta Rotaz, do której ciężko kupić części. Znalazłem jeden bębenek, jednak zamiast 15 zębów ma 27. Zapadki u mnie są pojedyncze x6, a w wersji dla 27 - podwójne x6. Czy ten 27 ma szanse działać w mojej piaście? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fw66 Napisano 17 Maja 2018 Autor Udostępnij Napisano 17 Maja 2018 Spokojnie, nie wszyscy na raz Nie żeby to kogoś interesowało, ale bębenek 27 działa z piastą 15. Ciekawszy może być fakt, że udało mi się reanimować zużyty bębenek. 2h z dremelem w ręku i zapadki są ostre a zębatka ma pogłębione wcięcia. Pacjent jeszcze troche pociągnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.