chudzinki Napisano 18 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2018 Witajcie! Czy ktoś w promieniu 50 max. 100 km ode mnie ma ww. rowerek i dałby go "pomacać" i przymierzyć się mojej córze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 20 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2018 Nikt nic? Hmmm, a czy ktoś może chociaż potwierdzić wagę tego roweru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 24 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2018 https://www.twowheelingtots.com/woom5-supra/ tu masz na wadze. Co prawda w funtach, ale to chyba nie problem. Myślę, że to towar niszowy i ciężko będzie pomacać przed zakupem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 27 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2018 Wiem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 14 Maja 2018 Autor Udostępnij Napisano 14 Maja 2018 Piękny niebieski ze stopką waży 9,1 kg . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek121 Napisano 22 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2019 W dniu 14.05.2018 o 15:03, chudzinki napisał: Piękny niebieski ze stopką waży 9,1 kg . Masz go? Zadowolona córka? Też się nad takim zastanawiam dla mojej. Wart pieniędzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 24 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego 2019 Mam. Bardzo. Czy wart pieniędzy? Dużo jak na rower dla dziecka, ale ... następny też będzie Woom . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2019 Tak trochę offtopem polecę, ale po co w takim rowerze sztyca z karbonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 24 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego 2019 A skąd takie twierdzenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2019 W linku z recenzją jest informacja o karbonowej sztycy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 24 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego 2019 Na stronie producenta nie ma takiej informacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2019 Rzeczywiście, dziwne. Mając taką kwotę, nie myślałeś nad ofertą Kross? https://www.kross.pl/pl/rowery/dla-dzieci Widziałem te rowery na żywo, robią bardzo pozytywne wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 24 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego 2019 To pytanie do Krzyśka. A wagowo ta sama klasa...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remover Napisano 24 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2019 (edytowane) Oczywiście ze nie. Amory, rama z grubych rurek, napęd 3xX, opony mtb. Dobrze jak taki 24" zmiesci się w 12 kg, bo Kross delikatnie przemilcza temat. U krossa nie ma nic co nawet by przypominało by Woom'a. Edytowane 24 Lutego 2019 przez remover Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kilohaszu Napisano 26 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2019 Jak szukacie czegoś lekkiego dla dzieciaków, to polscy mainstreamowi producenci (i nie tylko polscy) mają na to wywalone, łatwiej coś u Czechów znaleźć (Author, a najlepiej Superior seria FLY) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek121 Napisano 2 Marca 2019 Udostępnij Napisano 2 Marca 2019 W dniu 24.02.2019 o 21:17, skom25 napisał: Rzeczywiście, dziwne. Mając taką kwotę, nie myślałeś nad ofertą Kross? https://www.kross.pl/pl/rowery/dla-dzieci Widziałem te rowery na żywo, robią bardzo pozytywne wrażenie. No właśnie o wagę mi chodzi. Kross pewnie coś koło 13 kg waży. Dużo za dużo dla dorosłego a co dopiero dla dziecka. Te Superiory ile ważą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kilohaszu Napisano 4 Marca 2019 Udostępnij Napisano 4 Marca 2019 Poniżej 10 kg, nawet ten na kole 26", my mamy FLY 24 to chyba 9.2 na wadze PS. Będzie do sprzedania wkrótce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R10 Napisano 16 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2019 W dniu 24.04.2018 o 20:48, Roballinho napisał: Myślę, że to towar niszowy i ciężko będzie pomacać przed zakupem. Przy zakupie wysyłkowym obowiązuje ustawowe prawo do zwrotu towaru. W Polsce jest kilka sklepów handlujących WOOM. Cena zwrotu w kartonie ok. 30-40 zł (DPD, Poczta Polska). A przecież można i bezpośrednio z Austrii kupić, także przecież z unijnym prawem do zwrotu lub wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek121 Napisano 17 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2019 W dniu 4.03.2019 o 11:12, kilohaszu napisał: Poniżej 10 kg, nawet ten na kole 26", my mamy FLY 24 to chyba 9.2 na wadze PS. Będzie do sprzedania wkrótce Napisałem na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mac1982 Napisano 5 Października 2020 Udostępnij Napisano 5 Października 2020 A czy ktoś z uzytkowników F.L.Y montował bagażnik i błotniki?? Rower ma służyć do dojazdów do szkoły i w związku z wyjątkowo ciężkim plecakiem bagażnik wskazany:) Miał byc Superior ale w sklepie jak byłem okazało się, że jest problem z montażem bagażnika/błotnik i odpuściłem ale może ktoś uzytkowników podpowie czy do serii FLY czy innych 24 z Superiora idzie zamontować bagażnik/błotniki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2021 (edytowane) W dniu 2.03.2019 o 07:15, Krzysiek121 napisał: No właśnie o wagę mi chodzi. Kross pewnie coś koło 13 kg waży. Dużo za dużo dla dorosłego a co dopiero dla dziecka. Te Superiory ile ważą? Ja na komunie dostałem stalowego Rometa. Ważył coś koło 20 kg i byłem zadowolony. A dziecku będzie obojętnie czy 9,5 kg czy 13 kg, o ile nie jest bardzo szczupłe. Rozumiem, że Woom2 który waży coś koło 5 kg jest dużo lepszy dla 3 latka niż jakiś Giant co waży w okolicach 8 kg (kiedy sam 3latek way 15 kg), ale myślę, że Woom 4 i wyższe to przerost niskiej wagi nad treścią. Rower za 2 koła na SRAM X4? Edytowane 22 Lipca 2021 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 5 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2021 Jakość i "lekkość" kosztuje i tyczy się to nie tylko rowerów. Cytat Ważył coś koło 20 kg i byłem zadowolony Byłeś, bo nie miałeś porównania... Dla dziecka liczy się waga, szczególnie jak musi rower wpychać pod górki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NonToxic Napisano 12 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2021 A w ogóle jak Woom 5 wypada w porównaniu z FLY lub Trek Wahoo? Te mniejsze Woomy chyba mocno odstają (na plus) od reszty rynku (waga w okolicach 5kg, inna geometria itd). Czy tak jest też przy tych o kołach 24"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 13 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2021 Kiedyś pisałem tak: W dniu 24.02.2019 o 20:53, chudzinki napisał: następny też będzie Woom . ale następny był Trek Wahoo 26. Różnica w wadze między Woom 5 a Wahoo 26 to tylko 1 kg. Ja przy wypychaniu, wkładaniu na bagażnik nie czuję żadnej różnicy. Dziewczyny mówią, że czują 😉. Dla młodszego dziecka manetki SRAM są lepsze. Jak młodsza wyrośnie z Woom, a starsza nie dorośnie do większego to nie wiem co kupię 😀. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R10 Napisano 13 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2021 (edytowane) Mamy podobny dylemat - dzieciaki jeżdżą na czterech Islabikes po kolei, obecnie na kołach 20''. Czas rozglądać się za kołami 22'' - 24'' (czy są w ogóle koła 22'' ?). Rowery nowe bardzo podrożały, rynek używanych dziecięcych na kołach 24'' jest w PL bardziej niż skromny, a z UK gdzie czasem mozna tanio kupić (głównie przy odbiorze osobistym) nie opłacałoby się organizować wysyłki (szczególnie po ich wystąpieniu z UE). Edytowane 13 Sierpnia 2021 przez R10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi