Fistach Napisano 29 Października 2006 Udostępnij Napisano 29 Października 2006 Witam! Po zjezdzie z mosornej groni, gdy poczulem swad klockow, doszedlem do wniosku ze powinienem zakupic wieksza tarcze na przod. Tylko zastanawiam sie czy na moja dosc niska wage wsytarczy 7 cali czy kupic 8 (do tego odpowiedni adapter)? Szczerze to wolalbym 7". Na wypady w gory, bo autko bedzie w marcu:P a nie chcialbym shajczyc tarczy 50 km od miejsca pobytu;/ Oczywiscie jazda w terenie jak najmniej asfaltu bo asfalt w enduro smierdzi. Ktos ma tarcze 7 cali? Najlepiej w hayesach. p.s. Nie moge zmienic nazwy tematu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bendus Napisano 29 Października 2006 Udostępnij Napisano 29 Października 2006 Jeżdżę obecnie na tarczach 180mm (niestety nie w Hyesach ). Ważę około 14-15kg więcej od Ciebie ale hamulce dają radę. W górach hampelki nie zatrzymywały mnie może dokładnie tak jak bym sobie tego życzył, ale to wynikało raczej z kiepskiej jakości zacisków (BlackBox:/), a nie z za małego rozmiaru tarczy. Przez pewien czas miałem z przodu tarczę 203mm. Przesiadka na mniejszą 180-tkę nie wiązała się z drastycznym spadkiem siły hamowania. No i jeszcze 203 łatwo było zgiąć i do tego strasznie podzwaniała w czasie jazdy. Niby to wina małej sztywności bocznej widelca, ale przy 180 tego problemu raczje nie mam. Odprowadzania ciepłą nie mogę porównać, bo stara 203 i obecna 180 miały zupełnie odmienną konstrukcję. Ogólnie to sądzę, że 180mm spokojnie wystarcza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ogór Napisano 4 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 W górach hampelki nie zatrzymywały mnie może dokładnie tak jak bym sobie tego życzył, ale to wynikało raczej z kiepskiej jakości zacisków (BlackBox:/), black boxy ? jak je dobrze wyregulujesz hamuja podobnie jak 535 shimano albo lepiej !!! wiem bo testowalem !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.