flak Napisano 16 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2018 Czy są dostępne pasy na klatkę piersiowe, które dane przesyłają bezpośrednio do telefonu, a nie zegarka licznika itp? Jak to się sprawuje? Proszę o podanie modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dran2 Napisano 16 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2018 Każdy na ANT+, jak masz telefon z ANT+. Sprawuje się tak samo bo to ten sam uniwersalny protokół. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flak Napisano 16 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2018 19 minut temu, dran2 napisał: Każdy na ANT+, jak masz telefon z ANT+. Sprawuje się tak samo bo to ten sam uniwersalny protokół. Widziałem jeszcze w chinach, że mają w komplecie czujnik prędkości, ale to chyba nie ma sensu, ponieważ on z GPS sobie te dane pobiera. Co o tym myślisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. Dry Napisano 16 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2018 Każda z "blutu" tak samo. Różnica taka, że z ANT+ nie ma problemów, łączy się ze wszystkim jak leci ale jest mało jest telefonów z ANT+ i trza się posiłkować specjalnym donglem. Z kolei BT nie zawsze się połączy bo są różne standardy. https://www.thisisant.com/directory/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flak Napisano 16 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2018 Wgrałem aplikację do telefonu i dograłem jakiś ANT+plugins. Tak wygląda screen. Czy myślicie że mój telefon obsługuje ANT+? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. Dry Napisano 16 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2018 Nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shiler Napisano 16 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2018 Ja używam pulsometru po bluetooth i do tego mam czujnik kadencji i prędkości tez po bluetooth. Nie jakieś super markowe (Polar) tylko jakieś chińczyki. Wcześniej używałem pulsometru polara (RS 300X) i jakiejś większej różnicy nie widzę. Taki czujnik pulsometru z biedronki można kupić za 40/50 zł, chińczyki około 100 zł, a polar i podobne trzeba wydać 200 zł. Telefon musi obsługiwać Bluetooth Smart (czyli w zasadzie wszystkie pow. androida 4.3). Z tym że na jednym telefonie nie udało się sparować urządzeń mimo że telefon obsługiwał Bluetooth Smart, ale to chyba wina telefonu (gdzieś na forum wyczytałem że ten model ma problemy z BT). 21 minut temu, flak napisał: w komplecie czujnik prędkości, ale to chyba nie ma sensu, ponieważ on z GPS sobie te dane pobiera Czujnik prędkości jest fajny gdy jeździsz na trenażerze, bo podaje twoją prędkość i odległość przejechaną. Ja mam taki podwójny czujnik kadencji i prędkości w jednym. Ale nie każda aplikacja obsługuje taki czujnik. Strava bodajże nie obsługuje, tylko kadencji. No i dochodzimy tez do sedna sprawy czyli Aplikacji. Fajnie żeby aplikacja miała możliwość ustawienia sobie własnych stref tętna. Niestety nie każda ma taką opcje, a jeżeli już ma to często płatną. Ja przetestowałem chyba z 30 rożnych aplikacji (darmowych) zanim znalazłem taka która ma wszystko czego potrzebuje i jest jeszcze darmowa. Problemem może być też umocowanie smartfona na kierownicy tak żebyś mógł te wszystkie dane obserwować. Chyba że tylko rejestrujesz i porównujesz w domu. Ale jak chcesz trenować w konkretnych strefach tętna to dobrze widzieć w jakiej konkretnie teraz jedziesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dfq Napisano 16 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2018 55 minut temu, flak napisał: Wgrałem aplikację do telefonu i dograłem jakiś ANT+plugins. Tak wygląda screen. Czy myślicie że mój telefon obsługuje ANT+? Twój telefon ma wbudowany moduł obsługi ANT+, twój software nie obsługuje go. Zainstaluj ANT USB Service ANT+ i jeszcze raz uruchom tester ant+ i zobacz co ci pokaże. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.dsi.ant.usbservice U mnie w Galaxy S5+ było tak że jeszcze system (Android 6.01) musiałem zmienic na inną wersję (holandia, też Android 6.01) bo ten na Polskę nie obsługiwał ANT+. Co do czujnika HR to kup sobie hybryde takie 2 w 1- obsługuje ANT+ i Bluetooth. Np dobry jest Mio Cyclo(uwaga są tez pojedyncze wersje) , fajna apka to PolarBeat( dziala tylko na bluetooth). Mam tez topowy pas Polara h10 i ta mio Cyclo niewiele mu ustepuje pod wzgledem jakosci pomiaru. Niestety tanie chińczyki typu spoovan (cena w CN ok 75zł) są mniej dokładne (też porównywałem). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flak Napisano 16 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2018 33 minuty temu, dfq napisał: Twój telefon ma wbudowany moduł obsługi ANT+, twój software nie obsługuje go. Zainstaluj ANT USB Service ANT+ i jeszcze raz uruchom tester ant+ i zobacz co ci pokaże. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.dsi.ant.usbservice U mnie w Galaxy S5+ było tak że jeszcze system (Android 6.01) musiałem zmienic na inną wersję (holandia, też Android 6.01) bo ten na Polskę nie obsługiwał ANT+. Co do czujnika HR to kup sobie hybryde takie 2 w 1- obsługuje ANT+ i Bluetooth. Np dobry jest Mio Cyclo(uwaga są tez pojedyncze wersje) , fajna apka to PolarBeat( dziala tylko na bluetooth). Mam tez topowy pas Polara h10 i ta mio Cyclo niewiele mu ustepuje pod wzgledem jakosci pomiaru. Niestety tanie chińczyki typu spoovan (cena w CN ok 75zł) są mniej dokładne (też porównywałem). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dfq Napisano 16 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2018 No i wszystko gra. Masz ANT+ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.