Skocz do zawartości

[mostek] krótki czy regulowany

dim86

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Chcialbym wymienić obecny mostek ahead na inny, który pozwoliłby uzyskać mi wyższą pozycję kierownicy. Chciałbym zapytać czy ktoś wie jaką różnice w wysokości można uzyskać stosując 100mm mostek regulowany a 30-40mm krótki mostek. Obecnie jest zamontowany kalloy uno 105mm.

Dzięki za ewentualne odpowiedzi i pozdrawiam

Napisano

Ogólnie mostek regulowany to taka proteza. Zdecydowanie lepszym rozwiązaniem jest odpowiednio dobrany normalny mostek. Regulowany i tak raz ustawisz i będziesz jeździł, nie będziesz regulował co chwilę, a jest cięższy i, co ważniejsze, mniej wytrzymały. Jedyny sensowny powód do używania mostka regulowanego, jaki ja widzę, to gdy na jednym rowerze jeżdżą na zmianę dwie osoby różniące się wzrostem.

• Mod Team
Napisano
15 minut temu, teraw napisał:

Jedyny sensowny powód do używania mostka regulowanego, jaki ja widzę, to gdy na jednym rowerze jeżdżą na zmianę dwie osoby różniące się wzrostem.

To może być pierwszy etap do określenia najlepszej pozycji na rowerze przed zakupem zwykłego.

Napisano

Dzięki za szybkie odpowiedzi. Kilkadziesiąt gram więcej raczej nie będzie robić mi różnicy, nie jezdze wyczynowo. Chciałbym tylko nie zsiadać po paru godzinach z roweru zdrętwialy. :)Chyba faktycznie spróbuję regulowany najpierw. Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...