Skocz do zawartości

[Strava] problem z GPS

Mateusz666

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzień dobry wszystkim. Na wstępie chciałbym przeprosić jeżeli napisałem w złym dziale. Mój problem polega na tym że mam problem z aplikacją Strava. Problem polega na tym że gdy ustawie Record activity i rozpocznę mierzenie długości i czasu to po zakończeniu trasy pokazuje mi od początku trasy do zakończenia ślad w lini prostej tak jakbym leciał samolotem. Prędkość prawie 300 km dystans 1 km mimo że zrobiłem prawie 20 i czas 45 sekund.. zdarzyło mi się to już drugi raz. Mam włączony GPS z dużą dokładnością bez szukania sieci Wi-Fi ale Internet jest włączony. Również loguje się przez przeglądarkę na stravie robię correct distanse i trasa nadal jest w lini prostej ale wskakuje dystans w km jak i czas ale jest mocno przekręcony... telefon jaki używam to Samsung Galaxy J7 2017 A strava ma najnowszą aktualizację. Proszę o pomoc oraz pozdrawiam

Napisano

Nie masz jakiegoś oszczędzania energii czy czegoś podobnego? Wygląda jakby aplikacja łapała Fix tylko na początku i końcu jazdy.

Napisano

Owszem mam włączone oszczędzanie baterii A reszta aplikacji które by mogły działać przez Internet typu instsgram Facebook jest wyłączony przez ustawienia i nie działają te aplikacje w tle

Chciałbym też dodać że kolega mi ustawił wszystko i jemu działa normalnie. Łapie trasę szlak pokazuje A ja jeżdżę w miejscach gdzie zasięg sieci jak i GPS jest dobry i nie gubi zasięgu 

Napisano

Na moich telefonach miałem też taki problem, i przyczyną było właśnie oszczędzanie baterii. Próbowałem różnych ustawień, dodawania Stravy do wyjątków i innych różnych rzeczy, ale ostatecznie pomogło dopiero wyłączenie oszczędzania zupełnie, dla całego systemu.

Problem miałem i na Samsungu, i na Sony, ale na Sony Stamina oszczędzanie było dużo agresywniejsze i GPS gubił się bardziej.

• 1 rok później...
Napisano

Witam

Odgrzebuję temat bo mam problem identyczny jak w tytule.

Odpalam Stravę, włączam rejestrację tras i nie może odnaleźć sygnału GPS albo rejestruje początek i koniec trasy. Ponadawane mam wszystkie uprawnienia (nawet takie które wydają się zbędne), kłódka przy aplikacji, wyłączone oszczędzania energii (dla aplikacji i telefonu w ogóle) itp. Co więcej nie namierza mi telefonu nawet jak idę po otwartej przestrzeni z włączonym telefonem w ręce (włączony ekran, moja lokalizacja nie zmienia się, nie nalicza dystansu, nie podaje prędkości). Telefon na pewno jest sprawny bo Navime, google maps itp działają szybko i precyzyjnie, nawet w budynkach. Próbowałem restartować apkę, reinstalować ją, powyłączałem wszystkie inne aplikacje działające w tle, żeby mieć pewność że nic się nie gryzie - dalej nie działa.

Teraz odpaliłem apkę i: pokazało bardzo precyzyjnie moją lokalizację, ale to "jasnoniebieskie koło" pokazujące zakres dokładności / błędu ma średnicę ok 5km, na górze ekranu "no gps signal). Więc jakby załapał jeden sygnał i się rozłączył (ekran cały czas włączony, telefon aktywny). Dla porównania - google maps "w punkt".

Telefon to Xiaomi Redmi 5

Skończyły mi się pomysły co zrobić, a wszelkie informacje które znalazłem dotyczą oszczędzenia energii, więc jak ktoś ma jakiś pomysł to byłoby ekstra ;)

Pozdr!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...