xccc Napisano 15 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2018 Cześć! Mam rower Kross Vento 3 (2017 r.) z manetkami Sora ST-3000 (reszta osprzętu też Sora 3000). Niestety kultura pracy przerzutek mnie nie satysfakcjonuje (częste rozregulowywanie zarówno przedniej jak i tylnej przerzutki). Czy manetki ST-3000 będą kompatybilne z przerzutkami Ultegra lub 105? Dziękuję za pomoc, pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 15 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2018 Będą,ale z przerzutkami max.10s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelj5 Napisano 16 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2018 Kompatybilność taka jak napisał Tatanka, ale z wyjątkiem Tiagry 4700. Jeżeli masz problem z ciągłym rozregulowaniem przerzutek, to nie jestem przekonany czy wymiana komponentów przyniesie efekt. Miałem w zeszłym roku podobny problem. Złożyłem rower na nowych częściach i wydawało mi się, że wszystko powinno chodzić perfekcyjnie. Ale okazało się że jest problem z częstą koniecznością korygowania przerzutek, przedniej częściej niż tylnej. Okazało się, że winne były regulatory naciągu linek, puszczały czasem jak linki mocno zatelepały na wybojach. Zmieniłem regulatory i jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xccc Napisano 22 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2018 Cześć! Po gruntownej analizie okazało się, że przednia przerzutka jest uszkodzona, korba skrzywiona i to dlatego napęd tak kiepsko pracuje. Chciałbym teraz wymienić korbę i przerzutkę przednią. Czy mogę wymienić przerzutkę przednią i korbę na te z grupy 105 bez problemów? Co do regulatorów - zakupię nowe, zobaczymy. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariano77 Napisano 22 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2018 45 minut temu, xccc napisał: Chciałbym teraz wymienić korbę i przerzutkę przednią. Czy mogę wymienić przerzutkę przednią i korbę na te z grupy 105 bez problemów? Korba i przerzutka podejdzie ,ale nie wiem czy nie będziesz musiał zmienić suportu pod korbę 105 - bo z tego co sam miałem to suport BB RS 500 ( bo taki był w moim vento 3,0 ) pasuje pod sorę i tiagrę. A propo dlaczego chcesz zmienić przednia przerzutkę na 105 ? Lepiej przełożeń i tak nie będzie zmieniała niż sora ,chyba że wagowo liczysz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xccc Napisano 22 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2018 Ponieważ chcę zmienić osprzęt w tym rowerze na 105. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelj5 Napisano 23 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2018 Celujesz w 105 na 10 czy 11 biegów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.