Skocz do zawartości

[stery] luźna dolna miska

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Mam niespełna roczny rower Kross Level B8 który ma osadzone stery VP-A45AC3. Jakiś czas temu pojawiły się problem ze skrzypieniem/strzelaniem w sterach. Po wielokrotnym rozbieraniu, czyszczeniu, skręcaniu mocniej/lżej okazało się, że problem leży w dolnej misce która ma delikatny luz. Luz jest na tyle duży, że udało mi się ją wyjąć gołymi rękami bez użycia wybijaka czy innych narzędzi. Co prawda nie było to łatwe i napociłem się przy tym trochę, ale udało się. Miskę nasmarowałem (była osadzona na sucho), zamontowałem (również bez użycia narzędzi) i jak na razie skrzypienie/strzelanie ustało. Boję się tylko, że ten delikatny luz z czasem wyrobi mi się główka ramy. Zastanawiam się co z tym zrobić. Zostawić dopóki nie strzela, reklamować, wymieniać stery na własną rękę? Jest szansa na naprawę gwarancyjną w takiej sytuacji? Poradźcie coś :D

Napisano

Dźwięki ustały, bo nasmarowałeś, ale luz przecież nie zniknął od smaru. Masz wybite gniazdo w główce sterowej i ja bym zareklamował póki masz gwarancję, bo to przecież nie jest normalne zużycie.

Napisano

Pojadę w przyszłym tygodniu do autoryzowanego serwisu Krossa i zobaczę co powiedzą. Mam cichą nadzieję, że to miska sterowa, a nie gniazdo w główce się wyrobiło. Wolał bym uniknąć reklamacji ramy, bo potrwa to co najmniej miesiąc i będę musiał kupić nową ramę na ten czas.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...