Pawlos88 Napisano 15 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2018 Cześć, Składam pierwszego w życiu fulla - Santa Cruz Superlight pod 26" . Do ramy potrzebuje damper 200x51mm. Widelec z przodu to Fox 831 FIT RLC 2012. Damper też chciałbym Foxa, mam jednak dylemat - czy dopłacić do wersji Factory: http://www.bikecenter.pl/p41573,fox-racing-k-float-dps-factory-3pos-adj-evol-large-volume-200x51mm-tylny-amortyzator-damper.html Czy też pozostać przy tańszej wersji Performance http://www.bikecenter.pl/p41576,fox-racing-a-float-dps-performance-3pos-evol-small-volume-200x51mm-tylny-amortyzator-damper.html Generalnie, chciałbym się dowiedzieć na ile trwała jest ta czarna powłoka, oraz na ile zadowalająco pracuje wersja Performance, na tle Factory? Ponadto, czy możecie polecić jakiś dobry sklep z amortyzacją ? Będę wdzięczny za opinie i podpowiedzi! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 15 Kwietnia 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2018 Czy jesteś pewien ,że zaworowanie tych tłumików jest odpowiednie do Twojej ramy? Poza tym , abstrahując od powłoki, te tłumiki mają inne puszki ( LV w Factory i SV w Performance ) , a to będzie miało największy wpływ na ich pracę. Miałem Tłumiki z Kaszimą i bez- nie widziałem różnicy. Fox 831 to amorek do dosyć ostrych dyscyplin ( dirt jump ) , mam nadzieję ,że to świadomy wybór. Liście raczej nie będzie wybierał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawlos88 Napisano 15 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2018 Fox 831 to świadomy wybór, z uwagi na dość agresywną jazdę. Śmigał w mojej poprzedniej ramie od dwóch sezonów (hardtail SC Chameleon), więc znam jego pracę. Po odpowiednim ustawieniu - mi pasuje. Z uwagi na to że mój pierwszy full, temat zaworowania jest mi obcy. Zapytam u dystrybutora Santa Cruz, zapewne dostanę jakąś podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi